Karpat.in.ua
| 2022. 06. 28. – 20:00 |

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a világ legnagyobb terrorszervezetének nevezte Oroszországot a június 27-i kremencsuki és harkivi támadás után

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a világ legnagyobb terrorszervezetének nevezte Oroszországot a június 27-i kremencsuki és harkivi támadás után. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a világ legnagyobb terrorszervezetének nevezte Oroszországot a június 27-i kremencsuki és harkivi támadás után - írja a Karpat.in.ua.

„A mai orosz támadás a kremencsuki bevásárlóközpont ellen Európa történetének egyik legmerészebb terrorcselekménye.

Egy békés város, egy egyszerű bevásárlóközpont, bent – nők, gyerekek, hétköznapi emberek” – jelentette ki az államfő legutóbbi videoüzenetében, hozzátéve, hogy a helyszínen a légiriadó kezdetekor közel ezer személy tartózkodott.

„Szerencsére, jelenlegi ismereteink szerint sok embernek sikerült kijutnia. Érkeztek őket kimenekíteni. Azonban többen maradtak bent: munkások, a látogatók egy része. Csak valódi terroristák tudnak rakétát kilőni egy ilyen objektumra, olyanok, akiknek nincs helyük a földön. Ez a rakétatalálat nem tévedés,

ez egy kiszámított orosz csapás, pont erre a bevásárlóközpontra” – szögezte le.

Arra kérte az ukrán állampolgárokat, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadó-jelzéseket és mindenképp vonuljanak biztonságos helyre. Felkérte továbbá az USA-t, hogy hivatalosan is ismerje el Oroszországot terroristaszponzorként.

„Az orosz állam a világ legnagyobb terrorszervezetévé vált. És ez tény.

És ennek jogi ténnyé kell válnia. A világon mindenkinek tudnia kell, hogy az orosz olaj vásárlása vagy szállítása, az orosz bankokkal való kapcsolatok fenntartása, az orosz államnak fizetett adók és vámok által pénzt adnak a terroristáknak” – közölte.

Korábban hírt adtunk arról, hogy rakéta csapódott egy bevásárlóközpontba Ukrajnában. Június 27-én, hétfőn a Kremencsuk elleni rakétacsapás következtében kigyulladt az egyik bevásárlóközpont, ahol a támadás pillanatában több mint ezer civil tartózkodott. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek