Életmód | 2022. 06. 29. – 20:11 |
 6 hétköznapi dolog, ami fejfájást okozhat – nem is gondolnál rájuk 

Hirdetés

A fejfájás nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat, ám mielőtt azonnal gyógyszer után nyúlnánk, érdemes az okoknak is utánajárni – cikkünkben épp ezt tesszük.

Túl sok cukor

Ha jártál már úgy, hogy az esti filmnézéskor kicsit megszaladt a kanál a kezedben, amivel a Nutellát lapátoltad a szádba, biztosan tudod, miről beszélünk. Bizony a másnap jelentkező levertség és fejfájás, a már-már másnaposságra hajazó tünetek kialakulhatnak a nagy mennyiségű cukortól, ami szinte sokkolja a szervezetet. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, ha megvárod, míg elmúlik – na meg persze magadba szállsz, és rálépsz a mértékletességútjára - írja a bien.hu.

Túl kevés folyadék

Manapság a csapból is a vízfogyasztás fontosságának hangsúlyozása folyik, mégis a fejfájások nagy részét okozza az elégtelen folyadékbevitel.
Pláne ebben a melegben fontos, hogy elég vizet igyál, és elkerüld a migrénre emlékeztető fejfájást. Ha mégis azon kapod magad, hogy a dehidratáltságtól fáj a fejed, igyál meg néhány pohár vizet, és jó eséllyel megszűnik egy kis időn belül.

Fodrász

Bizonyára neked sem jut eszedbe összefüggésbe hozni a fejfájást kedvenc fodrászoddal, pedig lehet, ha néhány nappal a legutóbbi hajvágás vagy frizurakészítés után jelentkezik, nagyon is lehet köze a dologhoz. Amikor ugyanis a fodrász megmossa a hajunkat, olyan – általában nem túl kényelmes – tartást veszünk fel, ami bizonyos idegekre hatva fejfájást okozhat, akár úgy is, hogy az csak néhány nappal később jelentkezik.

Szex

Bár a fejfájás és szex közötti ok-okozati összefüggés általában úgy néz ki, hogy előbbi megléte okozza az utóbbi hiányát, másképp is összekapcsolódhat a két dolog. Létezik ugyanis az úgynevezett koitális fejfájás, melyet az agyi vérnyomás-növekedés okoz, általában orgazmus közben. Ez a probléma általában a férfiak körében gyakoribb, de vérnyomásgondokkal küzdő nőknél is előfordulhat.

Diéta

Egy drasztikus, jelentős ételmegvonással járó diéta is okozhat fejfájást, pláne, ha nagyon lecsökkented a szénhidrát-bevitelt. Többek között ezért is érdemes is kerülni a szigorú fogyókúrákat, és inkább lassan, fokozatosan váltani diétásabb, egészségesebb ételekre, hogy a szervezetednek is legyen ideje alkalmazkodni a változásokhoz.

Kialvatlanság

A másnaposság egyik tipikus tünete a fejfájás, amit talán eddig is tudtál, ugyanakkor egy átmulatott éjszaka utáni lüktet a fejed, az nem feltétlen csak az alkohollal van összefüggésben. Ugyanis a kialvatlanság miatt bekövetkező alacsony szerotoinszint is okoz fejfájást.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek