Karpat.in.ua
| 2022. 06. 29. – 12:00 |

Az Oroszország által Ukrajna ellen kirobbantott háború befejezésének egyetlen módja, ha segítünk Kijevnek megnyerni azt – jelentette ki Alexander De Croo

Az Oroszország által Ukrajna ellen kirobbantott háború befejezésének egyetlen módja, ha segítünk Kijevnek megnyerni azt – jelentette ki Alexander De Croo. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Oroszország által Ukrajna ellen kirobbantott háború befejezésének egyetlen módja, ha segítünk Kijevnek megnyerni azt, és a NATO továbbra is ezt fogja tenni – jelentette ki Alexander De Croo belga miniszterelnök szerdán a Sudinfo című belga kiadványnak nyilatkozva, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a belga kormányfő a madridi NATO-csúcsra érkezése után újságírók előtt hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók erősen érintik ezt az országot, ugyanakkor erősen sújtották az európai lakosságot is.

Külön kiemelte az „energiaháborút”, amelyet Moszkva február óta folytat Ukrajna ellen.

Mint a belga miniszterelnök rámutatott, „a legjobb mód arra, hogy ennek az egésznek véget vessünk, hogy katonai értelemben győzelemre segítsük Ukrajnát.”

Hozzátette, hogy a NATO-nak nincs más választása.

„Belgium már szállított katonai felszerelést Ukrajnának, és továbbra is szállítani fogja” – ígérte meg Alexander De Croo.

A hírportál emlékeztetett arra, nemrégiben források arról számoltak be, hogy Belgium több ezer géppisztolyt, üzemanyagot és páncéltörő fegyvert ad Ukrajnának.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij az orosz háborús bűncselekmények kivizsgálását követeli az ENSZ Biztonsági Tanácsától. Az ukrán elnök követelte továbbá, hogy az ENSZ zárja ki Oroszországot a Biztonsági Tanácsból.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek