Hirado.hu
| 2022. 06. 29. – 12:30 |

Kijevbe utazott Joko Widodo indonéziai elnök, hogy közvetítsen Oroszország és Ukrajna között a február 24-én kezdődött ukrajnai háborúban

Kijevbe utazott Joko Widodo indonéziai elnök, hogy közvetítsen Oroszország és Ukrajna között a február 24-én kezdődött ukrajnai háborúban. Fotó: Internet

Hirdetés

Kijevbe utazott Joko Widodo indonéziai elnök, hogy közvetítsen Oroszország és Ukrajna között a február 24-én kezdődött ukrajnai háborúban – derült ki a politikus szerdai Twitter-bejegyzéséből, írja a Hirado.

Widodo a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport (G7) németországi csúcstalálkozójáról Lengyelországba, majd Przemyslből vonattal kedd este Kijevbe utazott.

Az államfő célja, hogy meggyőzze Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a béketárgyalások szükségességéről.

Az indonéziai elnök csütörtökön Oroszországba látogat, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij felszólította a nyugati szövetségeseket, hogy közösen verjék ki az oroszokat Ukrajna területéről. Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszország nem tud harcolni, csak minden élő elpusztítására képes, ezért felszólított a szövetségeseket, hogy együtt és mielőbb űzzék ki a betolakodókat Ukrajna területéről.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek