MTI

| 2022. 06. 29. – 13:00 |

Szerinte súlyos kérdések vannak napirenden; alapvetően minden az Ukrajnában zajló háború körül forog

Szerinte súlyos kérdések vannak napirenden; alapvetően minden az Ukrajnában zajló háború körül forog. Fotó: Internet

Hirdetés

Magyarország érdeke az, hogy az ukrajnai háború ne eszkalálódjon – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedd este.

Szijjártó Péter Madridból nyilatkozott, ahol csütörtökig csúcstalálkozót tart az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) - jrja az MTI.

Azt mondta, hogy súlyos kérdések vannak napirenden; alapvetően minden az Ukrajnában zajló háború körül forog.

A konfliktus egyre éleződik, egyre komolyabb kihívásokkal kell szembenéznie Európának – jelentette ki a miniszter, hangsúlyozva, hogy az energiaellátás és a gazdaság tekintetében is rendkívül súlyosak a kihívások.

Minél tovább tart a háború, annál nehezebb lesz kezelni ezeket a kihívásokat, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb béke legyen – hangoztatta Szijjártó Péter.

Ha béke lesz, akkor „túl tudunk lenni az energetikai kihívásokon, (…) a háborús infláció okozta rendkívüli nehézségeken, és (…) nem kell meghalnia értelmetlenül embereknek” – fogalmazott.

„Ezért mi itt a következő három nap során is minden olyan javaslatot támogatni fogunk, amely a békét segíti elő,

a mi nemzeti érdekünk az, hogy a háború ne eszkalálódhasson, (…) ne terjedhessen túl Ukrajna határain, (…) minél előbb érjen véget” – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint ehhez arra van szükség, hogy ne fordulhasson elő közvetlen konfrontáció a NATO és az oroszok között.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek