Események | 2022. 06. 29. – 09:49 |
22 illegális migránst szállított az ukrán sofőr, a Bács-Kiskun megyei rendőrök elfogták. Fotó: police.hu

Hirdetés

22 illegális migránst szállított az ukrán sofőr, a Bács-Kiskun megyei rendőrök elfogták.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály egyenruhásai 2022. június 29-én 4 óra 30 perckor Balotaszállás közigazgatási területén egy kisteherautót ellenőriztek, amelyet egy ukrán férfi vezetett - írja a police.hu.

A kocsiban a sofőrön kívül 22 külföldi tartózkodott, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat,

sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Az ukrán állampolgárt előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. június 29-én 0 óra és 6 óra között 10 esetben 63 illegális tartóztattak fel a megyében.

A magukat szír, afgán, bangladesi, indiai, tunéziai, török és iraki állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ukránokat segítő embercsempészeket tartóztattak le Magyarországon. A szabolcsi nyomozók kommandósok közreműködésével fogták el a gyanúsítottakat.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek