Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 29. – 10:51 |

Ahol az ukrán hadsereg veszít egy tankot, az oroszok 5-öt

Ahol az ukrán hadsereg veszít egy tankot, az oroszok 5-öt. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán elnök szerint Ukrajna is veszteségeket szenved az Oroszország elleni háborúban. Ahol azonban az ukrán csapatok egy embert veszítenek, az oroszok ötöt.

Az RBC-Ukraine Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnökének az NBC amerikai televíziós csatornának adott interjújára hivatkozva közölte, hogy ahol Ukrajna egy embert veszít, ott Oroszország 5 embert veszít.

Ahol az ukrán hadsereg veszít egy tankot, az oroszok 5-öt.

"De igazságosnak kell lennünk, és ki kell mondanunk, hogy nehéz helyzetben vagyunk. De megint mások a számok, az egy tankunkra nekik 10 tankjuk van, egy harcosunkra nekik 10 katonájuk van. És akármilyen erősek vagyunk, ők 10-szer többen vannak, és ez nagyon nehéz. Nehéz nekünk, de helytállunk” – mondta.

Zelenszkij hozzátette, hogy Ukrajnának nehéz lenne egyedül szemben állnia az Orosz Föderációval, mi pedig nem biztos, hogy kibírnánk.

 "Ezért nagyon fontos Európa, különösen az Egyesült Államok támogatása – a társadalomtól Joe Biden elnökig. Mert mindenkinek meg kell értenie, hogy ez nem a mi háborúnk, csak Ukrajna Oroszországgal, ez az egész világ háborúja, konkrétan az Orosz Föderációval, a katonai-politikai vezetésével, a hadseregükkel, és ezt mindenkinek meg kell értenie. Nem lehetünk egyedül, és hála Istennek, segítenek nekünk" - mondta az államfő.

Meggyőződése, hogy a háború Ukrajna győzelmével ér véget.

"Bármilyen fontos is, ki kell szorítanunk a betolakodókat a földünkről. Megtesszük, amennyire csak tudjuk" - mondta Zelenszkij.

Az államfő kijelentette: attól tart, hogy a Nyugatnak elege lehet Ukrajnából.

"Néha úgy érzem, hallok néhány szót, felhívást a segélynyújtás lassításához, én látom ezt. Nincs jogunk veszíteni, a békéről beszélek. Hiszem, hogy ez a közös győzelem lesz, Egyesült Államok, Ukrajna, európai államok győzelme. Ha veszítünk, bárki bármit mond, akkor a demokrácia veszít, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok és az európai államok veszítenek. Tudom, hogy nem mindenkinek könnyű, de szükséges" - hangsúlyozta.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij felszólította a nyugati szövetségeseket, hogy közösen verjék ki az oroszokat Ukrajna területéről. Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszország nem tud harcolni, csak minden élő elpusztítására képes, ezért felszólított a szövetségeseket, hogy együtt és mielőbb űzzék ki a betolakodókat Ukrajna területéről.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek