Politika | 2022. 06. 29. – 20:00 |
Ukrajna a NATO-országok támogatásával szembe tud szállni Oroszországgal a háborúban. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna a NATO-országok támogatásával szembe tud szállni Oroszországgal a háborúban, és a következő csúcstalálkozó az agresszor felett aratott győzelem bizonyítéka lesz az én közvetlen részvételemmel – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök szerdán a madridi NATO-csúcstalálkozó résztvevőihez intézett videoüzenetében, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Beszédében Zelenszkij megjegyezte, hogy a jelenleg Madridban zajló csúcstalálkozó döntő fontosságú lehet mind Ukrajna, mind a NATO számára.

„Bízom benne, hogy ennek a csúcsnak az eredményeit és azt, hogy mi lesz a NATO jövője, az egy év múlva esedékes következő csúcs fogja megmutatni.

És az önökhöz intézett beszédem a szövetség következő csúcstalálkozóján, jövőre, az én közvetlen részvételemmel, a közös győzelmünkről fog tanúskodni” – hangsúlyozta.

Az elnök mindazonáltal felvetette, hogy jövőre más lehet a helyzet, ha Oroszország háborút indít más államok, köztük a NATO-tagországok ellen.

„Oroszország céljai ismertek. Nyilvánvalóak. Az orosz vezetés másképp látja a világot, nem úgy, mint önök, Litvániát például nem az önök szövetsége tagjának, hanem a Szovjetunió köztársaságának tekinti. Számunkra ez egy volt szovjet köztársaság, számunkra ez a múlt,

de ők ezt mint lehetséges jövőt szemlélik, ismét rabságba akarják dönteni” – szögezte le Volodimir Zelenszkij.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy a NATO-csúcsot június 28. és 30. között tartják Madridban. A szövetség tagjai Oroszországot a kollektív biztonságot fenyegető tényezőként akarják elismerni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Putyinnak a ráknál is bonyolultabb, kollektív betegsége van. Vlagyimir Putyin orosz elnöknek valóban súlyos betegsége van, és ez a népünk iránti tiszteletlenségből és az ukránok kínzásából áll – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek