Politika | 2022. 06. 03. – 09:00 |
A júniusi Pride-hónap a Biden-adminisztráció újítása, ennek keretében az Egyesült Államok szentszéki nagykövetsége kitűzte  a szivárványos zászlót. Fotó: Internet

Hirdetés

A júniusi Pride-hónap a Biden-adminisztráció újítása, ennek keretében az Egyesült Államok szentszéki nagykövetsége kitűzte a leszbikus, meleg, bi-, transz- és queerszexuális (LMBTQ) közösséggel való szolidaritást jelképező szivárványos zászlót.

Ez a második év, amikor az Egyesült Államok szentszéki nagykövetsége júniusban megünnepli a Pride-hónapot. Anthony Blinken külügyminiszter általános engedélyt adott ki az amerikai diplomáciai kirendeltségek számára, hogy a szivárványos zászlót az amerikai zászlóval azonos zászlórúdra tűzzék ki, ezzel is hangsúlyozva az LMBTQ-jogok támogatását – számol be az eseményről a Breitbart amerikai konzervatív portálra hivatkozva a Hirado.

„Ma kezdődik a Pride-hónap. Az Egyesült Államok tiszteletben tartja és támogatja minden ember egyenlőségét és emberi méltóságát, beleértve az LMBTQ-közösséget is” – áll a nagykövetség tweetjében.

Ferenc pápa a fiatal férfiak és nők melletti imára buzdít

Tavaly Ferenc pápa előzetesen alternatív, keresztény üzenetet kínált júniusra, arra buzdítva a keresztényeket, hogy a hónap során a házasságra készülő fiatal férfiakért és nőkért imádkozzanak. A pápa 2021. június 1-jén egy videót tett közzé, melyben az egyház számára június hónapra szóló imaszándékát hirdette meg „A házasság szépsége”.

„Imádkozzunk a fiatalokért, akik keresztény közösség támogatásával készülnek a házasságra: növekedjenek a szeretetben, a nagylelkűségben, a hűségben és a türelemben. Igaz, amit egyesek mondanak, hogy a fiatalok nem akarnak megházasodni, különösen ezekben a nehéz időkben? Házasodni és megosztani az életet egy gyönyörű dolog. Ez egy kihívásokkal teli, néha nehéz, de megéri a kockázatot. És ezen az egész életen át tartó utazáson a menyasszony és a vőlegény nincs egyedül: Jézus kíséri őket” – fogalmazott videójában Ferenc pápa.

Szívből jövő, tudatos, életre szóló döntés

A katolikus egyházfő azt hangsúlyozta, hogy a házasság nem egy „buliról” szól, hanem a közös életprojektre való elhivatottságról. „A házasság nem csupán egy ‘társadalmi’ aktus, hanem egy hivatás, amely szívből jön, tudatos, életre szóló döntés, amely különleges felkészülést igényel” – fogalmazott.

Ferenc pápa pontifikátusa kezdete óta a hagyományos férfi-nő házasság mellett száll síkra, hangsúlyozva, hogy a házasságot, amely „a férfi és a nő egymást kiegészítő misztikumán” alapul, a modern világban támadás éri.
A férfi és nő közötti hagyományos házasságot „megkérdőjelezi az úgynevezett genderideológia, a férfiak és nők közötti különbségek azonban nem ‘ellentétet vagy alárendeltséget’ sugallnak, hanem a közösségre és a nemzésre szolgálnak, mindig Isten képmása és hasonlatossága szerint” – mondta a pápa 2015 júniusában.

„A keresztény házasság áldásának legmeggyőzőbb bizonysága a keresztény házastársak és családok jó élete” – mondta a pápa egy másik alkalommal, mivel az Isten által megszentelt házasság „megőrzi a férfi és a nő közötti köteléket, amelyet Isten a világ teremtése óta megáldott”.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!