Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 30. – 09:45 |

Ihor Zsovkva, az ukrán Elnöki Iroda helyettes vezetője szerint Kijev úgy véli, hogy Ukrajna már megfelel a NATO-előírásoknak

Ihor Zsovkva, az ukrán Elnöki Iroda helyettes vezetője szerint Kijev úgy véli, hogy Ukrajna már megfelel a NATO-előírásoknak. Fotó: Internet

Hirdetés

Ihor Zsovkva, az ukrán Elnöki Iroda helyettes vezetője, aki Ukrajna delegációját vezette a NATO-csúcson, elégedett a csúcstalálkozó eredményeivel, és hangsúlyozta a szövetséghez való csatlakozás irányának fenntartását.

Ihor Zsovkva, az ukrán Elnöki Iroda helyettes vezetője szerint Kijev úgy véli, hogy Ukrajna már megfelel a NATO-előírásoknak, és folytatja a folyamatos integrációt - adta hírül a Korrespondent.net.

Zsovkva elmondta, hogy elégedett a csúcstalálkozó eredményeivel,

és hangsúlyozta a szövetséghez való csatlakozás irányának fenntartását.

„Senki nem veszi le a napirendről Ukrajna euroatlanti integrációját” – hangsúlyozta az Ukrán Elnöki Iroda helyettes vezetője.

Ihor Zsovkva meg van győződve arról, hogy Ukrajna már kompatibilis a szövetség normáival.

"Ma, a háború alatt nehéz azt állítani, hogy Ukrajna nem felel meg a NATO-előírásoknak – ez vonatkozik a katonai műveletek stratégiájára vagy taktikájára. Ukrajna háborút vív, ha nem is a világ második hadseregével, de nem a leggyengébbel.

Minden nap bizonyítjuk, hogy kölcsönösen kompatibilisek vagyunk a NATO-szabványokkal” – mondta Zsovkva.

Ukrajna külügyminisztere, Dmitro Kuleba pedig úgy véli, hogy a NATO-csúcs megmutatta a szövetség azon képességét, hogy tud  "nehéz, de fontos döntéseket hozni".

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij segítséget kért a csúcs résztvevőitől az ukrajnai "orosz terror" megállításához. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO madridi csúcstalálkozóján videókapcsolás útján szerdán elmondott beszédében arra szólította fel a szövetség tagállamait, hogy segítsenek megállítani Oroszország "terrorját a békés ukrán városok ellen", és "keressenek helyet Ukrajna számára a közös biztonsági térben".


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek