Események | 2022. 06. 30. – 09:30 |
Amennyiben gyermekkoldulásnak, vagy gyermekek általi kábítószer-fogyasztásnak válnak szemtanúivá, értesítsék a városi tanács gyermekügyekkel foglalkozó osztályát. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kolduló gyerekeket fogtak Beregszászban - tudatta közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester. 

A közelmúltban a városi tanács közös megbeszélést tartott a beregszászi járási rendőrkapitányság képviselőivel a kiskorúak koldulásával és kábítószer-függőségével kapcsolatban - jegyezte meg.

A hatóságok fél év alatt 12 protokollt állítottak ki a szülőkre és a nevelőkre szülői kötelezettségeik figyelmen kívül hagyása miatt (nyolc alkalommal a kiskorúak kábítószer-függősége miatt).

Ezenkívül nemrég a hatóságok és a városi tanács gyermekügyekkel foglalkozó osztálya újabb ellenőrzést tartott annak érdekében, hogy azonosítsa a koldulással és a mérgező anyagok fogyasztásával foglalkozó kiskorúakat.

Ez alkalommal három gyereket fedeztek fel a város területén, akik felnőtt kíséret nélkül tartózkodtak az utcán és kéregettek.

A rendőrség azonosította az édesanyjukat, a jogi eljárás megkezdődött - hangsúlyozta a város első embere.

A polgármester emlékeztet arra, hogy amennyiben gyermekkoldulásnak, vagy gyermekek általi kábítószer-fogyasztásnak válnak szemtanúivá, értesítsék a városi tanács gyermekügyekkel foglalkozó osztályát a 03141) 2-45-96-os telefonszámon, vagy a rendőrséget a 102-es telefonszámon.

A legjobb, ha az esetről fényképet vagy videofelvételt is készítenek.

Babják Zoltán kiemelte, hogy a szakemberek rendszeresen tartanak ellenőrzéseket, amelyek során megelőző beszélgetést folytatnak a szülőkkel, bizonyos esetekben pedig intézkedéseket tesznek a szülői jogok megfosztását illetően.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek