Karpat.in.ua
| 2022. 06. 30. – 19:00 |

A kiadványok pesszimista szalagcímei kizárólag egyes nyugati politikusok rossz hangulatának és nyafogásának a következményei

A kiadványok pesszimista szalagcímei kizárólag egyes nyugati politikusok rossz hangulatának és nyafogásának a következményei. Fotó: Internet

Hirdetés

A kiadványok pesszimista szalagcímei kizárólag egyes nyugati politikusok rossz hangulatának és nyafogásának a következményei, a civilizált világ fő célja ugyanis Oroszország veresége az Ukrajna elleni háborúban – közölte Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója szerdán Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Podoljak terjedelmes helyzetmagyarázatában úgy vélte, az Ukrajnával kapcsolatos nyugati borúlátással kapcsolatban úgy vélte: „itt az apparátus feltételes munkatársa reggel rossz hangulatban ébredt, és nyafogását megosztotta egy újságíróval kávé mellett,

és most milliók látják a »Minden elveszett, Putyin győzelemre áll« szalagcímet. Naná, má’ nagyon is győz. Hiszi a pici.”

Az elnöki hivatali vezető tanácsadó szerint ugyanezek a nyugati pesszimisták nem hitték, hogy Kijev több mint 3 napig tudja tartani magát a teljes körű orosz invázió kezdete után, vagy hogy Európa olajembargót vezet be, és Ukrajna nehézfegyvereket kap a NATO-tól. Eközben a valóság némileg más, március óta a világ újragondolta az ukrajnai háborút, miközben Kijev továbbra is napi szinten kommunikál nyugati tanácsadókkal, parlamenti képviselőkkel és a nyugati országok vezetőivel – emlékeztetett.

„Az, hogy Putyin szégyenteljesen elveszíti ezt a háborút, a civilizált világ vezetőinek abszolút konszenzusa. Még egyszer hangsúlyozom: Oroszország veresége a civilizált világ feltétlen célja az emberiség progresszív fejlődése érdekében, nem pedig a visszatérés a szovjet táborba és a hidegháborúba” – tette hozzá a politikus. Szerinte Ukrajna nem tervez kompromisszumot és engedményeket.

„Hazánk katonai eszközökkel fogja visszaszerezni az ideiglenesen megszállt területeket,

hiszen erre vonatkozóan megvannak a saját katonai számításai” – mutatott rá.

„Ehhez csupán megfelelő mennyiségű nehézfegyverre van szükségünk, hogy fegyveregyensúly jöjjön létre” – emlékeztette a nyugati partnereket Mihajlo Podoljak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij segítséget kért a csúcs résztvevőitől az ukrajnai "orosz terror" megállításához. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO madridi csúcstalálkozóján videókapcsolás útján szerdán elmondott beszédében arra szólította fel a szövetség tagállamait, hogy segítsenek megállítani Oroszország "terrorját a békés ukrán városok ellen", és "keressenek helyet Ukrajna számára a közös biztonsági térben".

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek