MTI

| 2022. 06. 06. – 08:30 |

Lövöldözés tört ki vasárnap Tennessee-ben lévő Chattanoogában, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek

Lövöldözés tört ki vasárnap Tennessee-ben lévő Chattanoogában, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek. Fotó: Internet

Hirdetés

Lövöldözés tört ki vasárnap Tennessee-ben lévő Chattanoogában, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek – közölte a rendőrség, írja az MTI.

Tizennégy embert találat ért, hármat pedig elütöttek menekülés közben

– mondta el újságíróknak Celeste Murphy chattanoogai rendőrfőnök.

Két ember a lőtt sebeibe halt bele, egy pedig azt követően, hogy elütötték. Az áldozatok közül tizenhat nagykorú, egy pedig kiskorú volt. Sok sebesült állapota válságos – tette hozzá Murphy.

A rendőrfőnök szerint több fegyveres követte el a támadást. Arra kérte a helyieket, hogy aki bármit tud a lövöldözésről, jelentkezzen a rendőrségen. A hatóságok úgy vélik,

hogy elszigetelt incidensről van szó, és a lakosságot nem fenyegeti veszély. Az ügyben nyomozást indítottak.

Tim Kelly, Chattanooga polgármestere felszólította a szövetségi Kongresszust, hogy „hozzon józan szabályokat a fegyveres erőszak megfékezésére”. Kelly jelezte: szeret vadászni, és neki is van puskája.

Aláhúzta: „nem arról van szó, hogy el kell venni a fegyvert a felelős fegyvertartóktól, de igenis, szükség van a kötelező háttér-ellenőrzésre”. A polgármester rámutatott: a városvezetés a következő hetekben újabb lépéseket tesz az erőszak visszaszorítására helyi szinten.

Az előző héten hat fiatalkorú sebesült meg egy lövöldözés során Chattanooga belvárosában.

Szombat éjjel a pennsylvaniai Philadelphia belvárosában tört ki lövöldözés, három halálos áldozatot és legalább tizenegy sebesültet követelve.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!