Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 08. – 09:24 |

Aresztovics szerint a külföldre való utazás megoldására van kilátás, a vita elmozdult a holtpontról

Aresztovics szerint a külföldre való utazás megoldására van kilátás, a vita elmozdult a holtpontról. Fotó: Internet

Hirdetés

Aresztovics szerint a külföldre való utazás megoldására van kilátás, a vita elmozdult a holtpontról.

Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója kijelentette, hogy talán hamarosan kiengedik a férfiakat Ukrajnából - közölte az Unian.net.

Például a tengerészek, vagy más polgárok meghallják majd: „Ilyen feltételekkel ki lehet utazni”

– jegyezte meg az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

Az ukrajnai mozgósítással kapcsolatban Aresztovics megjegyezte, hogy ma Ukrajnában a humán tartalék száma meghaladja a felfegyverzésükhöz szükséges felszerelések számát.

"Mi itt tartjuk az embereket, de felszerelni őket nincs mivel. Hová toborozzunk újakat? Esetleg bizonyos szakirányokba. Aki külföldön dolgozik, az el tudja tartani a családját. Például a tengerészek tavaly 4 milliárd dollárt küldtek Ukrajnába. Ez nagyon komoly segítség a gazdaságnak, amely félig elsüllyedt a háború miatt” – mondta Aresztovics.

Biztos abban, ha egy tengerész, például a családfő ki tud menni dolgozni külföldre és el tudja tartani a családját, akkor ő dolgozik, és ez jó a családnak is.

"A differenciált mozgósítás híve vagyok. Amikor Ukrajnában egy teljes körű háború első napjai voltak, mindenki sokkot kapott, és senki sem tudta, mi lesz a vége, mindenkire szükség volt, a védekezésre való felkészüléshez. A kérdés az ország fennmaradása volt! Most egyébként ez szintén érvényes, csak egy kicsit kinyújtva, elnyújtva. Ez nem kritikus szakasza ennek a kérdésnek, amikor nem világos, hogy holnap leszünk-e vagy sem.

És, úgy gondolom, máris el tudjuk indítani a mozgósítás differenciált megközelítését” – vélekedik az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

Aresztovics azt is megjegyzi, hogy az emberek kiválasztásánál fontos figyelembe venni a szakmai alkalmasságot, a motivációt, szakmák szerint kell mozgósítani őket .

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!