MTI

| 2022. 06. 09. – 10:00 |

Ázsiában elsőként a magyar turisták egyik kedvelt telelőhelyén, Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra

Ázsiában elsőként a magyar turisták egyik kedvelt telelőhelyén, Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ázsiában elsőként a magyar turisták egyik kedvelt telelőhelyén, Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra. A jövőben sem a vadkender termesztése, sem birtoklása nem büntetendő, de élvezeti céllal rágyújtani továbbra sem megengedett – jelentették be Bangkokban csütörtökön.

Az állam egymillió vetőmagot is szétoszt az embereknek, de akik marihuánát szívni látogatnának az országba, azoknak csalódniuk kell, mert a hatóságok figyelmeztettek, hogy az élvezeti célú marihuánafogyasztást továbbra is 3 hónap elzárással és 25 ezer baht (mintegy 267 ezer forint) büntetéssel fenyegeti a törvény - írja az MTI.

Nem legálisak azok a marihuánakivonatok sem, melyekben a tetra-hidro-kannabinol (THC), a kábítószer fő hatóanyaga koncentrációja meghaladja a 0,2 százalékot.

Ez nagyjából az ipari célra termesztett kender THC-tartalmának felel meg.

Thaiföld klímája ideális a kannabisztermesztéshez, és az országban jelenleg is virágzik az egészségügyi turizmus. Ezt szeretné a thaiföldi kormány az orvosi célú marihuánával tovább erősíteni.

„Tudnunk kell megfelelően használni a kannabiszt. A megfelelő tudatossággal a kannabisz valódi aranybánya, érték, amelyet támogatni kell” – fogalmazott Anutin Csarnvirakul közegészségügyi miniszter a legalizációval kapcsolatos sajtótájékoztatón.

A miniszter elmondta, hogy ha valaki visszaél a törvénnyel, azt meg fogják büntetni.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!