Politika | 2022. 07. 01. – 19:00 |
Liz Truss brit külügyminiszter a BBC rádióadásában kijelentette, reális az orosz csapatok teljes kiszorítása Ukrajna egész területéről. Fotó: Internet

Hirdetés

Liz Truss brit külügyminiszter a BBC rádióadásában kijelentette, reális az orosz csapatok teljes kiszorítása Ukrajna egész területéről.

„Ukrajna azon területei, amelyeket Oroszország elfoglalt, törvénytelen megszállás. Az oroszokat ki kell szorítani az egész területről. Ez reális, és ezért szállítunk további halált okozó eszközöket” – mondta a miniszter, idézi a The Guardian-re hivatkozva a Karpat.in.ua.

A Sky News adásában Truss Vlagyimir Putyint „utálatos diktátornak nevezte, aki törvénytelen és indokolatlan háborút robbant ki”.

„Szembesültünk a nők rendszeres megerőszakolásával, civilek elleni támadásokkal, többek között az e heti bevásárlóközpont esetében. És nekünk biztosaknak kell lennünk abban, hogy az ukránok nem csak sikeresen kiszorítják Oroszországot Ukrajnából, hanem abban is, hogy bíróság elé állítják az ezekért a szörnyű bűnökért felelős embereket. Nem találkoztam Vlagyimir Putyinnal. Nem ismerem ennek a szörnyű háborúnak az indítékait. Csak azt tudom, hogy abszolút prioritásunknak kell tekintenünk ennek a háborúnak a befejezését,

Putyin és az orosz csapatok kiszorítását Ukrajnából, különben sokkal kevésbé biztonságos Európában fogunk élni”

– mondta Truss.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek