Kárpátinfo.net


| 2022. 07. 01. – 10:27 |

Ukrajna védelméhez több fegyverre, különösen nehézfegyverekre van szükség – hangsúlyozta az RNBO titkára

Ukrajna védelméhez több fegyverre, különösen nehézfegyverekre van szükség – hangsúlyozta az RNBO titkára. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna védelméhez több fegyverre, különösen nehézfegyverekre van szükség – hangsúlyozta az RNBO titkára.

Az ukrán Fegyveres Erők méltó ellenállást tanúsítanak az ellenséggel szemben. Azonban az orosz megszállók jelentős előnyökkel rendelkeznek a nehézfegyverek terén - hangsúlyozta Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára Twitter-üzenetében, közölte az Unian.net.

Danilov bejegyzésében megjegyezte, hogy Ukrajna modern fegyvereket kap nyugati partnereitől.

Pontosan ez segít visszatartani az orosz megszállókat az előrenyomulástól. De Ukrajna védelméhez több fegyverre van szükség, különösen nehézfegyverekre, beleértve a nagy hatótávolságú tüzérséget, többszörös kilövésű rakétarendszereket.

"Sajnos a segítség még mindig nem elégséges ahhoz, hogy nehézfegyverzetben egyenlőek legyünk az ellenséggel. Hálásak vagyunk minden partnerünknek, és reméljük, hogy sikerül elérni az egyenlőséget" - szögezte le ezzel kapcsolatban Danilov.

Figyelmeztetett, hogy nagy mennyiségű fegyver nélkül nagyon nehéz háború vár Ukrajnára.

"Nagyon nehéz háború vár ránk, és rajtunk kívül senki sem fogja megvédeni országunkat" - írta Danilov.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Podoljak szerint indokolatlan a nyugati politikusok pesszimizmusa, mivel Ukrajna le fogja győzni Oroszországot. A kiadványok pesszimista szalagcímei kizárólag egyes nyugati politikusok rossz hangulatának és nyafogásának a következményei, a civilizált világ fő célja ugyanis Oroszország veresége az Ukrajna elleni háborúban – közölte Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek