Bien.hu

| 2022. 07. 02. – 09:55 |

Nincs kéznél vasaló? Ne ess pánikba. Ezekkel a tippekkel rövid időn belül kisimulhatnak a ruháid, és a gond okozta ráncok is a homlokodon.

 Így simíthatod ki a gyűrött ruhákat vasaló nélkül – Nem, nem kell ráülni! 

Hirdetés

Nincs kéznél vasaló? Ne ess pánikba. Ezekkel a tippekkel rövid időn belül kisimulhatnak a ruháid, és a gond okozta ráncok is a homlokodon.

Hajszárítóval

Tedd a gyűrt ruhát sík felületre, és fújd át forró levegővel a hajszárítód segítségével. Tartsd a hajszárítót néhány centiméterrel a szövet felett, és takard le a ruhadarab elejét és hátulját. Mint a varázslat, a ráncok eltűnnek a szemed előtt. Permetezhetsz csepp vizet is az anyagra, mielőtt szárazra fújod, hogy lágyítsd azt - írja a bien.hu.

Gőzöld ki zuhanyzás közben

Egy fontos megbeszélésre készülsz, és a bőröndből gyűrötten került ki a blúzod? Csak állj be a zuhany alá, és mire kész leszel, a ruhád is kisimul! Akaszd fel a ruhát a fürdőben, indíts el egy forró zuhanyt és csukd be a fürdő ajtaját, hogy „szaunahatást” érj el. Számíts rá, hogy egy jó 10, de talán 20 percre is szükség lehet, míg a ruha kisimul. Ez alatt nem kell végig folynia a víznek, ha az ajtót csukva tartod, és bent tudod tartani a gőzt.

Használd a hajvasalódat

A hajvasaló nagyon jól működik a makacs ráncokon, különösen olyan nehezen vasalható területeken, mint a gallér, a mandzsetta és az ujjak. Csak győződj meg arról, hogy készüléked nem rozsdás, nem maradtak rajta különböző hajápolási termékek utáni foltok és nincsenek rajta kósza hajszálak. És ügyelj a hőbeállításra és a használt nyomásra, ha nem akarod megrongálni a ruhádat vagy megégetni magadat.

Távolítsd el a gyűrődéseket egy nedves törülközővel

Ez egy nagyon egyszerű módszer, de teljesen jól működik. Sima felületre fektetve tegyél nedves törülközőt a gyűrött ruhára. Kezeiddel nyomd le és simítsd ki a mély ráncokat. Akaszd fel az anyagot és hagyd megszáradni a levegőn. Mielőtt az eseményre indulsz, ellenőrizd, hogy nincsenek-e kóbor szőrszálak és szöszgömbök a ruhán, és ha kell, távolítsd el őket, mielőtt kilépnél az ajtón.

Próbáld ki az ecetet

Léteznek bolti gyűrűdésmentesítő spray-k, amelyeket csak az anyagra kell fújni, hogy a ráncok eltűnjenek, de ennek az anyagnak tulajdonképpen a házi, DIY változatát is elkészítheted fehér ecet segítségével. Ez olcsó, gyengéd és vegyszermentes alternatíva. Nedvesítsd meg a gyűrött ruhadarabot egy rész ecet és három rész víz keverékével, majd hagyd levegőn megszáradni. Az ecet a mosás során nagyszerű módja a ruhák szagtalanításának és tisztításának is, de természetesen érdemes a módszert először egy kevésbé látható helyen tesztelni az anyagon, hogy biztosan ne károsodjon a ruha színe.

Gőzöld ki a gyűrődéseket egy teáskannával

Nincs kéznél gőzölő? Tanuld meg, hogyan lehet egy teáskanna segítségével kiszedni a ráncokat a ruhákból! Forralj vizet egy vízforralóban, majd tartsd a ruhát körülbelül fél méterrel a kifújódó gőz elé. Voálá! A ráncok eltűntek! Természetesen legyél nagyon óvatos, nehogy megégesd magadat a forró gőzzel!

Készíts vasalót egy edényből!

Forralj vizet egy fém edényben. Amint eléri a forráspontot, öntsd ki a vizet. Az edény alját vasalóként fogod használni, hogy kisimítsd a ruhadarabok gyűrődéseit. Ügyelj azonban arra, hogy az edény alja tiszta legyen, és legyél óvatos, mert az edény mindenhol forró lesz!

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek