Gazdaság | 2022. 07. 02. – 17:07 |

Hirdetés

Szeretném ismételten felhívni a termelők figyelmét, hogy a mostani nehéz időjárási körülmények között az összes védekezési teendőt kizárólag kora reggel és/vagy késő este kell elvégezni.

Most minden erőfeszítésünket a növények öntözésére kell összpontosítani, mivel csak így tudjuk biztosítani az állandó tápanyagfelvételt a talajból. Ilyenkor különösen fontos a tápanyag felszívódását lombtrágyák és termésnövelő szerek segítségével biztosítani (Amino-Max vagy Amalgerol). Az előbbiek serkentik a növények ellenállóképességét. A harmat és eső hiánya miatt a betegségek nem tudnak járványszerűen terjedni. Emiatt különös figyelmet kell fordítani a különböző kártevők – különösen az atkák és a tetvek – megjelenésére. Ezek ellen bioszerek segítségével tudunk védekezni (Actorofit és Cezar). A védekezési munkálatok elvégzése során oda kell figyelni arra, hogy a permetlé a levelek fonákját is érje, mivel a felsorolt bioszerek kontakt hatásúak. Az említett védekezési munkálatokat kombinálva végezzük el.

A gyümölcsösökben, valamint a szőlőültetvényekben ugyanazokkal a szerekkel hajtjuk végre a védekezést (lombtrágya + Amino-Max/lombtrágya + Amalgerol).

Ha felmerülnének valamilyen problémák vagy rendellenességek, kérem, hogy keressenek meg telefonon és szívesen segítek Önöknek. Tel.: 0975166318.

Novák András
szaktanácsadó

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 26. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek