Kárpátinfo hetilap


Megosztás

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete immáron sokadik alkalommal rendezi meg a Nagy Családi Vetélkedőt, amelynek döntőjére július 15–17-én került sor a Vadvölgy panzióban.

A hétvégét Kurmai István és felesége, Szilvia tették számunkra érdekessé és emlékezetessé. Péntek este szórakoztató játékok segítségével megismerkedtünk egymással.

Másnap aztán kezdetét vette a várva várt játék. A Zsenik (a Bara család Nagydobronyból és a Kopasz család Dercenből) és a Bajnokok csapata (a Barta család Dercenből és a Doktor család Beregrákosról) mérte össze erejét és tudását a nap folyamán. A verseny során volt például activity, ügyességi feladatok, régészkedés, antik tárgyak felismerése, a magyar nemzetrészek falvainak beazonosítása, robotverseny, várledöntés lufival, kvíz és sok más érdekes feladat, melyben a csapatok apraja-nagyja aktívan részt vett. Szoros küzdelem után a Zsenik csapata első, a Bajnokok csapata lett a második. Megtörtént az ünnepélyes díjátadás (pénz-, könyv-, KMNE-szuvenír jutalmak). A díjátadás után elénekeltük nemzeti imádságunkat.

Este közös filmklub volt a családoknak, ahol az Igen – nap című (nagy)családi vígjátékot néztük meg.

Vasárnap a reggeli után közös sétára került sor a meseszép hegyi ösvényeken, melyhez friss levegő és gyönyörű kilátás társult.

Ezt még vidám, közös játék követte, majd mindenki elmondta, hogyan érezte magát és mit „visz haza”. Kiderült, hogy jó érzésekkel, emlékekkel és élményekkel telve indul a társaságunk haza. Közösen megfogalmaztuk, hogy nagy szükség van a játékosságra, a jókedvre, a nevetésre a szürke hétköznapokban is.

A jelenlévő tagcsaládok nevében köszönjük szépen a lehetőséget és ezt a csodás hétvégét Szilviának és Istvánnak, valamint a KMNE egyesületének!  

A program megvalósulásáért köszönet illeti a Magyar Kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Doktor Gyöngyi résztvevő

Galéria