Hirado.hu
Megosztás

Az osztrák belügyminisztérium legfrissebb statisztikája szerint az elmúlt fél évben több mint 30 ezer migránskérelmet nyújtottak be a hivatalos szerveknek. A legtöbb menedékkérő afgán, de szírek, tunéziaiak, és indiaiak is megpróbálnak Ausztriában maradni.

Az európai kontinens országai közül a legtöbb menedékkérelmet Németországban nyújtják be - írja a Hirado.

Az Osztrák Szövetségi Belügyminisztérium közzétette az aktuális bevándorlási statisztikákat, amelyeket a bécsi Kronen Zeitung ismertetett.

2022. január és június között több mint 30 ezer fő nyújtott be menekültstátusz iránti kérelmet nyugati szomszédunknál.

A tavalyi év azonos időszakában ez a szám alig lépte át a 10 ezret. Az ukrajnai háború ellenére nem ukrán állampolgárok vezetik a menedékstátuszért folyamodók listáját.

A hivatalos adatok szerint a legtöbb kérelmet afgán nemzetiségűek nyújtották be (7325 fő) , akiket a szír (6680), a tunéziai (3810) és a pakisztáni (3110) migránsok követtek.

A legtöbben fiatal férfiak, nők alig vannak köztük, a 31 050-ből mindössze 2015 fő.

Az európai országokba benyújtott menedékkérelmek tekintetében Ausztria az ötödik helyen áll, a legtöbb kérelmet Németországban (51 540) nyújtják be. A képzeletbeli dobogó második fokán a franciák, a harmadikon a spanyolok állnak, akiket az Ausztriával szomszédos Olaszország követ.

Forrás