Kultúra | 2022. 07. 03. – 07:50 |
Sátoraljaújhely, 2022. július 2. A XXVI. Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézművestábor zárógálája a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban Sátoraljaújhelyen 2022. július 2-án. MTI/Vajda János

Hirdetés

Kárpátalja kincsei, a néptánca és a népzenéje része az egyetemes magyar kultúrának, ezért fontos őrizni, ápolni és átadni a jövő generációjának - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton Sátoraljaújhelyen.

Szilágyi Péter a Rákóczi Szövetség XXVI. kárpátaljai népzene-, néptánc- és kézművestáborában az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint megköszönte a táborozók szüleinek, hogy időt és pénzt nem kímélve elhozták ide gyerekeiket, magyar oktatási intézménybe járatják őket, és minden lehetséges módon támogatják azt, hogy az ottani magyarság megmaradjon, hiszen - fogalmazott - ezek a fiatalok alkotják majd a jövőben a kárpátaljai magyarság "gerincét".

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a Rákóczi Szövetség már évek óta Sátoraljaújhelyen rendezi meg a táborait, így ez a helyszín "15 millió magyar táborhelye".

Szilágyi Péter kitért arra is, hogy ugyan nehéz most a helyzet Kárpátalján, de a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy segítsen az ott élőknek, és segítse az ukrajnai háborúban szenvedőket.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek