Politika | 2022. 07. 04. – 14:31 |
Ukrajnában 2022. október 1-jén megkezdődik a nők katonai regisztrációja. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában 2022. október 1-jén megkezdődik a nők katonai regisztrációja.

Ukrajnában folytatódik a lakosság mozgósítása az oroszországi teljes körű invázió miatti hadiállapot bevezetése kapcsán - írja az Unian.net.

2022. október 1-től pedig bizonyos szakterületeken dolgozó nők szintén katonai nyilvántartásba kerülnek.

Viktor Andrusziv, az ukrán belügyminiszter tanácsadója egy interjúban kifejtette, hogy a nőket nem tiltják el a külföldi utazástól.

"Úgy gondolom, hogy a nők mozgását nem korlátozzák. A nők egy része jelenleg is katonai nyilvántartásban van, ha rendkívül ritka szakmákról beszélünk - orvosok és mások" - magyarázta.

Andrusziv szerint azonban még a katonai szolgálatra kötelezett nőkre sem vonatkoznak az Ukrajna elhagyására érvényes szabályok.

"Természetesen a Verhovna Radában (Legfelső Tanács) különböző döntések születhetnek. De ha az emberek az agyukat használják, akkor nem tiltják meg a nők számára" - mondta Andrusziv.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában módosítanák a hadköteles férfiak kiutazásával kapcsolatos törvényt. Módosítani szeretnék a férfiak kiutazásával és mozgósításával kapcsolatos törvényt, a 7848-1-es törvényjavaslatot június 30-án regisztrálták a Legfelső Tanácsnál.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek