Karpat.in.ua
| 2022. 07. 04. – 14:00 |

A Pentagon vizsgálja annak lehetőségét, hogy ellenőröket küldjenek Ukrajnába, akik közvetlenül szereznének információt az Egyesült Államok által adott fegyverek használatáról

A Pentagon vizsgálja annak lehetőségét, hogy ellenőröket küldjenek Ukrajnába, akik közvetlenül szereznének információt az Egyesült Államok által adott fegyverek használatáról. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Pentagon vizsgálja annak lehetőségét, hogy ellenőröket küldjenek Ukrajnába, akik közvetlenül szereznének információt az Egyesült Államok által Ukrajnának adott fegyverek használatáról.

Ezt Jed Royal, a Pentagon Védelmi Együttműködési Ügynökségének helyettes vezetője nyilatkozta - írja a Karpat.in.ua.

Jelenleg a Pentagonnak az ukrán féltől származó információkra kell támaszkodnia az Egyesült Államok által Ukrajnának biztosított fegyverek használatával kapcsolatban.

Royal megjegyezte, hogy az ukrán féllel való koordináció hatékonyan zajlik.

„Az ukránokkal való kommunikáció rendkívül aktív, és az ukránoktól kapott bizonyítékok arra vonatkozóan, hogyan használják és védik ezeket a rendszereket, azt mondanám, jók és kielégítőek” – nyilatkozta.

Az amerikai törvényhozók nagyobb elszámoltathatóságot sürgettek a védelmi segélyek felhasználását illetően. Májusban a republikánusok, John F. Kennedy és Rand Paul azt javasolták, hogy nevezzenek egy felügyelőt, aki ellenőrizni fogja, hogy Ukrajna hogyan használja fel a védelmi segélyeket.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zeman támogatja a cseh fegyverszállítások folytatását Ukrajnának. Milos Zeman cseh államfő egyetért azzal, hogy Csehországnak továbbra is fegyverszállításokkal kell segítenie Ukrajnát, és azzal is, hogy a csehek bekapcsolódjanak az ukrán katonák kiképzésébe.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek