Politika | 2022. 07. 04. – 11:30 |
Donbászért a harc a teljes felszabadításáig folytatódik. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Donbászért a harc a teljes felszabadításáig folytatódik, az ukrán védők nem hagyják abba területeink felszabadítását, még akkor sem, ha az oroszok elfoglalják egész Luhanszk megyét – közölte vasárnap Jurij Szak, a védelmi miniszter tanácsadója egy médiainterjúban, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Szak a brit BBC-nek nyilatkozva megjegyezte, hogy vannak más nagyvárosok is Donbászon, így Donyeck megyében is,

amelyek az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt állnak.

„Ezek a városok az elmúlt napokban heves rakéta- és tüzérségi támadások célpontjai voltak. De a Donbászért folytatott csata még nem ért véget” – hangsúlyozta.

A tanácsadó jelezte, hogy Ukrajna támogatást kap a nyugati szövetségeseitől, és számít ennek a további folytatására. „Ukrajna végeredményben elegendő nehéztüzérséget és más típusú fegyvert fog felhalmozni, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felszabadítsuk területeinek” – biztosított Jurij Sak.

A hírportál elékeztetett arra, hogy Donbászon nagyon nehéz a helyzet.

Szerhij Hajdaj, Luhansz megye katonai kormányzója ma azt mondta, hogy az orosz csapatok erősítik pozícióikat Liszicsanszk környékén, és hogy ez az egyetlen város, amit az ellenség még nem szállt meg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna elismerte a teljes Luhanszk megye orosz kézre kerülését. Az ukrán vezérkar vasárnap este bejelentette, csapataik arra kényszerültek, hogy visszavonuljanak Liszicsanszk városából.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek