Kultúra | 2022. 07. 04. – 13:37 |
Idén – a jubileumi év kapcsán – a Petőfi-versek kerülnek előtérbe. Fotó: Kovács Erzsébet

Hirdetés

Egy vidék versenyképességének, társadalmi és gazdasági fejlődésének meghatározó tényezője a kiemelkedő képességű fiatalok felkutatása, tehetségük támogatása, fejlesztése és segítése – a tehetséggondozás. Ezt felismerve a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány immár tizenegy éve végez tehetséggondozó munkát Kárpátalja-szerte. Bár korábban a koronavírus-világjárvány, most pedig a háborús helyzet igencsak megnehezítette a munkát, a szervezők megtalálták a módját, hogy a fiatal tehetségek gyarapíthassák tudásukat, illetve a nyári táborokban élményeket szerezhessenek.

Az elmúlt héten a Kisgejőcön rendezett gitár- és énektáborral megkezdődött az idei Genius-táborszezon. Július 4-én Nagydobronyban rajtolt az Ung-vidéki sporttábor, Beregszászban pedig ugyanez nap a verstábor. Ez utóbbinak ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakkollégiuma ad otthont. Az intézmény dísztermében megtartott megnyitón Váradi Natália, a „Genius” Jótékonysági Alapítvány igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Aki abbéli örömének adott hangot, hogy végre közösségben lehetnek fiataljaink, akikre igencsak tartalmas program vár az öt nap folyamán, melynek végén, pénteken a szülőknek is bemutatják egy előadás keretében, mit tanultak, milyen okosak és ügyesek. Váradi Natália arról is beszámolt, hogy idén 28 versszerető fiatal jelezte részvételi szándékát. Velük három szakoktató foglalkozik: Gál Natália, a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház művésze, Kudlotyák Krisztina, a Rákóczi Főiskola szakkollégiumának oktatója, illetve Mónus Dóra, a főiskola oktatója, segédszínész.

Gál Natália elmondta, hogy idén – a jubileumi év kapcsán – a Petőfi-versek kerülnek előtérbe, ám igyekeznek játékos verseket is bevinni a programba, hogy minél közelebb hozzák a gyerekekhez a költészetet.

Az első nap játékos ismerkedéssel indult, de az egész hétre kötetlen, felszabadult foglalkozásokat ígérnek a szervezők.

Kovács Erzsébet

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 27. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek