Sport | 2022. 07. 05. – 10:00 |
A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022. július 4–9. között immáron második alkalommal szervez sporttábort. Fotó: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Hirdetés

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022. július 4–9. között immáron második alkalommal szervez sporttábort a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképző Centrumának Nagydobronyi Szakképzési Központjában. A programban kárpátaljai általános és középiskolás diákok vehetnek részt. Idén 59-en jelentkeztek (20 lány és 39 fiú).

Mint Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója a megnyitón elmondta, a résztvevők Kárpátalja 10 különböző településéről – Bátyú, Csongor, Harangláb, Kisdobrony, Kisgejőc, Nagydobrony, Som, Tarnóc, Técső, Tiszabökény – jelentkeztek. A tábor oktatói: Hadar Géza, a tábor szakmai felelőse, a Csongori Gimnázium testnevelő tanára, Bara Csaba, ifj. Kiss László a Nagydobronyi Szakképzési Központ testnevelő tanárai és Moca Valéria karate bajnok. Az oktatók munkáját négy nevelőtanár, két főiskolás gyakornok és egy egészségügyi ápoló segíti. A táborozók többek között az alábbi sportágak közül választhatnak: asztalitenisz, futball, karate, röplabda, sakk, dámajáték, egyéb társas és logikai játékok.

 A „Fókuszban a tehetség a sport terén” – II. Ung-vidéki sporttábort a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatja.  

 -kósa-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 27. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek