Események | 2022. 07. 05. – 11:01 |
Három férfi illegális rehabilitációs központot működtetett Ungváron, ahol törvényellenesen fogva tartották a pácienseket. Fotó: Kárpátaljai Megyei Ügyészség 

Hirdetés

Három férfi illegális rehabilitációs központot működtetett Ungváron, ahol törvényellenesen fogva tartották a pácienseket.

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség közleménye szerint Ungváron

úgynevezett rehabilitációs központot szerveztek alkohol- vagy drogfüggőségben szenvedők számára.

A több mint két éve működő létesítmény ugyanakkor nem volt megfelelően bejegyezve, nem rendelkezett a szükséges engedéllyel.

Kezelés ürügyén illegálisan tartottak fogva embereket egy bérelt házban. Az épület állandó őrizet alatt állt, és a "betegeket" megfosztották attól a lehetőségtől, hogy elhagyják a házat.

Ellenállás esetén különféle büntetéseket kaptak a páciensek, gyógyszert adtak nekik. A központban való tartózkodás költsége egy hónapra 10-15 ezer hrivnya volt, amit a hozzátartozók fizettek.

Az intézményben tartott házkutatás során a rendfenntartók egy megkötözött és eszméletlen férfit találtak.

Azonnal orvosokat hívtak hozzá, akik kórházba szállították az illetőt.

Megállapítást nyert, hogy egy kárpátaljai férfit két hétig tartottak fogva a központban, habár kétoldali tüdőgyulladás tüneteit mutatta.

Csak akkor nyújtottak neki kórházi segítséget, amikor a férfi már kritikus állapotban volt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy ungvári narkológust kenőpénz átvételének gyanúja miatt vettek őrizetbe. A férfit a rendőrök leleplezték és 5000 hrivnya átvételekor vették őrizetbe. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek