police.hu

| 2022. 07. 05. – 15:30 |

A gépkocsi rakterében 22 magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni

A gépkocsi rakterében 22 magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Fotó: police.hu

Hirdetés

A bátonyterenyei járőrök a város belterületén tartóztattak fel egy ukrán állampolgár által vezetett tehergépkocsit, amelynek rakterében több illegális migráns tartózkodott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy olyan tehergépkocsit 2022. július 5-én 7 óra körül, amire cseh hatósági jelzés volt felszerelve - írja a police.hu.

A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette.

A gépkocsi rakterében 22 magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök az embercsempészt és a 22 külföldi férfit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett –

büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek