Karpat.in.ua
Megosztás


A médiában hétfőn megjelent információk ellenére még nem vonták fel Ukrajna állami zászlaját a fekete-tengeri Kígyó-szigeten, jóllehet a lobogó már a helyszínen van, de az ukrán hadvezetés várja a csapatok megérkezését – közölte Natalija Humenyuk, a Dél hadseregcsoport parancsnokságának szóvivője a CNN amerikai hírtelevízióval, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Humenyuk elmondta, hogy Ukrajna állami zászlaját már eljuttatták a Kígyó-szigetre, de még nem vonták fel a tengeri földdarabon.

„A lobogót helikopterrel szállították a szigetre. Megvárja a csapatok érkezését, majd felvonják” – tette hozzá.

A sajtószóvivő azt is jelezte, hogy a zászló kitűzésével kapcsolatos korábbi szavait „metaforikusan kell értelmezni”. „Senki sem szállt partra a szigeten. Ki fogja akkor felhúzni, kitűzni?” – tette fel a költői kérdést. „Senki nem fog emberéleteket kockáztatni azért, hogy a média egy fényképeket készíthessen” – mutatott rá Natalija Humenyuk.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy az orosz megszállók fejvesztve elhagyták a Kígyó-szigetet. Az ukrán csapatok újabb sikeres hadművelete után az ellenség sietve kiürítette a helyőrsége maradványait. Ennek eredményeként június 30-án az ukrán fegyveres erők

teljesen felszabadították Odessza megyét az orosz megszállás alól.

A Kígyó-sziget ugyanis eddig a napig a térség egyetlen megszállt területe volt.



Forrás