Karpat.in.ua
| 2022. 07. 06. – 10:00 |

Ukrajna még az év vége előtt meg tudja nyerni az Oroszországgal vívott háborút, ehhez azonban több tényezőnek is össze kell jönnie

Ukrajna még az év vége előtt meg tudja nyerni az Oroszországgal vívott háborút, ehhez azonban több tényezőnek is össze kell jönnie. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna még az év vége előtt meg tudja nyerni az Oroszországgal vívott háborút, ehhez azonban több tényezőnek is össze kell jönnie – jelentette ki kedden Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy televíziós interjúban, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az RNBO-titkár az Aposztrof TV-nek nyilatkozva kifejtette:

„nagyon szeretnénk, ha ez megtörténne, de ehhez bizonyos tényezőknek egybe kell esniük.

Ha a partnereink által szállított fegyverek mennyisége és minősége, ha megnyílik a Lend-Lease és egyéb lehetőségek hazánk támogatására, akkor ez a feladat megoldható.”

Hozzátette: ha ez nem jön össze, akkor tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, de folytatjuk a harcot a függetlenségért.

„A győzelem az Oroszország elleni háborúban az 1991-es ukrán államhatárok visszaállítása lesz” – mutatott rá Olekszij Danilov.

Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója közölte, hogy Liszicsanszk és Szeverodonyeck védelme sikeres katonai művelet volt,

az ukrán fegyveres erők maradéktalanul teljesítették a feladataikat.

„Úgy kell harcolnunk, mint a kozákoknak – ravaszsággal és manőverrel. Az ukrán hadseregnek nem kell bizonyítania stabilitását a védelemben (ezt már százszor bebizonyította), az ukrán hadseregnek el kell temetnie az oroszt” – szögezte le az elnöki hivatali tanácsadó.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán védelmi miniszter szerint kitört a harmadik világháború. A nyugati országoknak nem lenne szabadna óvatoskodnia az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányokkal kapcsolatosan, mivel már kitört a harmadik világháború – mondta Olekszij Reznyikov.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek