police.hu

| 2022. 07. 06. – 09:45 |

A 41 éves ukrán állampolgár által vezetett gépkocsiban 22 – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott

A 41 éves ukrán állampolgár által vezetett gépkocsiban 22 – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. Fotó: police.hu

Hirdetés

Őrizetbe vették az embercsempészt a Nógrád megyei rendőrök.

A rendőrök 2022. július 5-én 7 óra körül a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy cseh rendszámmal ellátott tehergépkocsit - írja a police.hu.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a 41 éves ukrán állampolgár által vezetett gépkocsi zárt, ablak nélküli, felforrósodott rakterében, ahol ülőalkalmatosság sem volt 22 – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott,

akiknek érvényes útiokmány nem volt a birtokukban, Magyarországon illegálisan tartózkodtak.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a járművezető a külföldi férfiaknak az államhatár átlépéséhez Magyarország területéről történő elszállításával – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – segítséget kívánt nyújtani, azonban ezt a rendőri intézkedés meghiúsította.

A rendőrök a gépjárművezetőt elfogták, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

A hatóság tagjai előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Korábban hírt adtunk arról, hogy ismét ukrán embercsempészt fogtak Magyarországon. A gépkocsi rakterében 22 magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek