Politika | 2022. 07. 06. – 13:34 |
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elrendelte, hogy szüntessék meg a katonai szolgálatra kötelezett személyek engedély nélküli mozgásának tilalmát. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elrendelte, hogy szüntessék meg a katonai szolgálatra kötelezett személyek engedély nélküli mozgásának tilalmát Ukrajnában.

Az RBC-Ukraine közölte, hogy Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke

elrendelte a sorkatonák mozgási tilalmának feloldását.

A döntést az ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij jelentése után hozta.

Előzetesen az elnök meghallgatta Valerij Zaluzsnij jelentését a katonai szolgálatra kötelezettek lakóhelyének elhagyására vonatkozó engedélyekről - mondta egy forrás a kiadványnak.

Ismert, az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az ügyben a Honvédelmi Minisztérium az állami politika alakításának alanya,

az állampolgárok alkotmányos jogait a kormány korlátozhatja hadiállapot idején.

 "Az elnök utasította a vezérkar által elfogadott eljárás törlését annak érdekében, hogy az ország védelmi képességének megőrzése mellett véglegesítse azt" - tájékoztat a forrás.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerdára jelentést kért az illetékesektől a hadkötelesek mozgásszabadságának tervezett korlátozásáról. Volodimir Zelenszkij elnök utasította a fegyveres erők vezérkarát, hogy holnap számoljon be neki a hadköteles korú férfiak Ukrajnán belüli mozgásának korlátozására vonatkozó intézkedéstervről.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek