Politika | 2022. 07. 06. – 20:00 |
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította az ukrán delegáció egyes tagjait, hogy térjenek vissza Ukrajnába és otthon dolgozzanak a hazájukért. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn az Ukrajna újjáépítési tervét tárgyaló luganói konferenciához intézett videobeszédében felszólította az ukrán delegáció egyes tagjait, hogy térjenek vissza Ukrajnába és otthon dolgozzanak a hazájukért – közölte az rbc.ua hírportál az elnök hivatalos Facebook-oldalára hivatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Zelenszkij beszédében hangsúlyozta:

„nagyon köszönöm a figyelmet, mindenkit meghívok országunkba, hogy együtt dolgozzunk. Velünk együtt.

Az elején az elnök úr (Ignazio Cassis, Svájc elnöke – a szerk.) azt mondta, hogy látott egy nagy, meglehetősen nagy küldöttséget. Engemet is meglepett, hogy nagy volt a delegáció.”

Mint az elnök jelezte, a háború hónapjaiban nem látta a luganói ukrán küldöttség egyes tagjait.

„Szeretnék meghívni néhány embert, akiket a képernyőn keresztül láttam, a háború alatt nem láttam őket, de szeretném meghívni őket Ukrajnába. Mert mi Ukrajnát helyreállításán dolgozunk, helyreállítjuk az államunkat. Szeretnék emlékeztetni erre. Mert a háború Ukrajnában folyik, nem ott, ahol ezek az emberek dolgoznak” – figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij.

Zelenszkij elnök megbízta a kormányt és Denisz Smihal miniszterelnököt,

hogy készítsenek reális átfogó tervet az ukrán állam újjászervezésére.

A tervet az áprilisban felállított Nemzeti Újjáépítési Tanács dolgozza ki, amelynek társelnöke Denisz Smihal miniszterelnök és Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője. Ennek az ukrán „Marshall-tervnek” az első nyilvános prezentációja 2022. július 4-én, a svájci Luganóban tartandó befektetési konferencián lesz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy lefektette az ukrajnai újjáépítés alapelveit a luganói konferencia. A korrupció elleni szigorú küzdelem ígéretével zárult kedden Svájcban az ukrajnai újjáépítési konferencia, amelyen a kijevi kormány és az adományozó országok, nemzetközi szervezetek és pénzügyi intézmények képviselői megállapodtak hét alapelvben.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek