Karpat.in.ua
| 2022. 07. 06. – 07:22 |

Zelenszkij hangsúlyozta: „úgy látom, hogy egy ilyen (vezérkari – a szerk.) döntés értékelése különböző, félreértést, felháborodást vált ki

Zelenszkij hangsúlyozta: „úgy látom, hogy egy ilyen (vezérkari – a szerk.) döntés értékelése különböző, félreértést, felháborodást vált ki. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök utasította a fegyveres erők vezérkarát, hogy holnap számoljon be neki a hadköteles korú férfiak Ukrajnán belüli mozgásának korlátozására vonatkozó intézkedéstervről – közölte az rbc.ua hírportál az államfő kedd esti videoüzenetére hivatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zelenszkij hangsúlyozta:

„úgy látom, hogy egy ilyen (vezérkari – a szerk.) döntés értékelése különböző, félreértést, felháborodást vált ki.

Utasítottam a védelmi minisztert, a vezérkari főnököt és a hadsereg főparancsnokát, hogy holnap tegyenek nekem minden részletre kiterjedő jelentést a lakóhely elhagyásával kapcsolatos engedélyek megszerzésére vonatkozó eljárás jóváhagyására vonatkozó döntéssel kapcsolatban.”

Hozzátette: kérem a vezérkart, hogy nélkülem ne hozzon hasonló döntéseket. Megjegyezte, hogy ez az újítás sok vitát váltott ki az ukrán társadalomban.

A fegyveres erők vezérkara bejelentette,

hogy Ukrajnán belül is korlátozzák a hadköteles korú férfiak szabad mozgását,

a lakóhely elhagyásához a területileg illetékes toborzóközpont (hadkiegészítő központ) parancsnokának az engedélyére lesz szükség.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a hadköteles férfiak minden gond nélkül utazhatnak Ukrajnában. A katonai szolgálatra kötelezett férfiaknak csak lakóhely változtatáskor kell felvenniük a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek