Kárpátinfo.net


| 2022. 07. 07. – 09:44 |

Ukrajna ellen indított teljes körű invázió négy hónapja alatt észrevehetővé váltak az agresszor ország fegyvertárának kimerülésének jelei

Ukrajna ellen indított teljes körű invázió négy hónapja alatt észrevehetővé váltak az agresszor ország fegyvertárának kimerülésének jelei. Fotó: Internet

Hirdetés

Danilov szerint az orosz hadseregnek már nincs ereje egynél több irányba támadni.

Ukrajna ellen indított teljes körű invázió négy hónapja alatt észrevehetővé váltak

az agresszor ország fegyvertárának kimerülésének jelei.

Ezt az RBC-Ukraine jelentette Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárára hivatkozva, akit a WSJ idéz.

Danilov szerint az első hibák után az Orosz Föderáció "egy működő taktikát talált".

Ahogy Danilov kifejti, az invázió kezdeti szakaszában az ellenség mélyen be akart törni Ukrajna területére, amikor is a megszállók nagyrészt kudarcot vallottak, és elit egységeket veszítettek.

Most azonban az oroszok a tüzérség fedezete alatt lépésről lépésre haladnak előre.

"Oroszország nagy mennyiségű tüzérséget és páncélost halmozott fel minden négyzetkilométerre, amelyet az ukrán hadsereg nem képes kezelni, és ez előnyt jelent az oroszoknak" - mondta Danilov.

Ugyanakkor, mint a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára megjegyzi, Ukrajnának egyelőre védekező háborút kell folytatnia.

Azonban az amerikai HIMARS rakétarendszerek érkezése lehetővé teszik,

hogy Ukrajna lecsapjon azokra a célpontokra, melyek addig elérhetetlenek voltak számára  - emelte ki Danilov

Hozzátette azt is, hogy az ukrán fegyveres erők olyan mértékben felhasználták a szovjet korszakból megmaradt fegyvereket és lőszereket, hogy fokozatosan a NATO-fegyverekre kell támaszkodniuk.

Korábban hírt adtunk arról, hogy előrenyomul az ukrán hadsereg. Az ukrán fegyveres erők most több irányban is előrenyomulnak, többek között délen - Herszon és Zaporizsja régiókban.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek