Kárpátinfo.net


| 2022. 07. 07. – 09:00 |

Gáti Georgina a könyvtári ágazat fejlesztéséért, Mihók Erika a kulturális és oktatási fejlesztéshez való jelentős hozzájárulásáért vehette át az oklevelet

Gáti Georgina a könyvtári ágazat fejlesztéséért, Mihók Erika a kulturális és oktatási fejlesztéshez való jelentős hozzájárulásáért vehette át az oklevelet. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Július 6-án Beregszászban technikai értekezletre került sor.

A gyűlés kezdetén Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere díszoklevelet nyújtott át Gáti Georginának, az oroszi könyvtár vezetőjének a könyvtári ágazat fejlesztéséért és eredményes munkájáért, valamint

Mihók Erikának, Oroszi kulturális szervezőjének a kulturális és oktatási fejlesztéshez való jelentős hozzájárulásáért és magas szintű szakértelméért.

Ezt követően a felek áttekintették a körzetekben elvégzendő feladatok állását, részletesen beszéltek a kistérség oktatási intézményiben lévő óvóhelyek előkészítéséről.

Jelenleg a gáti és a beregszászi 10. számú iskolában akadtak némi nehézségek ezeket illetően, azonban keresik a megoldásokat - emelte ki a polgármester.

Tárgyaltak továbbá tűzifa vásárlásáról azon önkormányzati tulajdonban lévő intézmények számára, melyeknek szüksége van rá.

Kérelemmel fordultak ezenkívül az Ukrzaliznicjához, melyben a Királyháza–Bátyú vonatjárat 2018-as menetrendjére való visszatérést szorgalmazzák, mivel ez kényelmes és megfelelő volt a lakosok számára - hangsúlyozta Babják Zoltán.

Hozzátette, hogy jelenleg a nyolcból három vonat közlekedik, és a reggeli érkezés Beregszászba kijevi idő szerint 04.53-kor van, ami kényelmetlen az utasoknak.

Ezért javasolják, hogy térjenek vissza a korábbi menetrendhez, mely kijevi idő szerint 07.44-kor érkezik a városba.

Tájékoztatják továbbá a kistérség lakóit, hogy fogyatékkal élők számára érkeztek használt kerekesszékek adományként, korlátozott számban. Sürgős szükség esetén az elöljárónál lehet kérelmet leadni ezek iránt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek