Közélet | 2022. 08. 06. – 12:51 |
2022. július 30-án a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) anya-fia kirándulást szervezett tagcsaládjai számára. Fotó: KMNE

Hirdetés

Július 30-án a reggeli órákban indultunk a KMNE által szervezett anya-fia programra. Az úticél Debrecen volt. Első programunk az Agóra Tudományos Élményközpontban vette kezdetét, ahol különböző tudományos foglalkozásokon vehettünk részt, és nem mindennapi játékokat próbálhattunk ki, továbbá egy izgalmas bemutatót is megtekinthettünk az „éneklő” villámok, mágneses jelenségek világáról. Különleges ismeretterjesztő előadásnak, kísérletnek lehettünk a részesei, amely „nyomást” és „lufimókát” is magába foglalt.

Azt követően továbbindultunk. Nagyon finom friss és bőséges ebédet kaptunk az Academy Grill étteremben. Ezután megérkeztünk a kollégiumba és elfoglaltuk a szálláshelyeinket. Később ismerkedést segítő játékok következtek, ahol többek között mi anyák, elmondhattuk, mit szeretünk fiainkban, ők pedig, hogy mit bennünk és egy-egy pozitív tulajdonságot kellett kiemelni. A nap végéhez közeledve megvacsoráztunk, ezután szabad program következett, ahol minőségi időt tölthettünk fiainkkal.

Másnap reggel áhítattal és közös imádsággal indítottuk a napot. Majd összepakoltunk és elindultunk az Aquaticumba. A csodálatos környezetnek és társaságnak köszönhetően mindenki fantasztikusan érezte magát. A gyerekek kihasználtak minden medence, és csúszda nyújtotta lehetőséget. Közben mindenki elfogyasztott egy finom ebédet.

A hétvége eredményessége köszönhető a remek programlehetőségeknek, de nem elhanyagolható Harapkó Marianna szerepe, aki remekül összefogta a csapatot.

Köszönettel és hálával a szívünkben a kivételes lehetőségért, hazaindultunk. Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

U.I.  Ezt mindenképp szerettem volna megosztani. Úton hazafelé épp beszámolót tartottam a férjemnek az élményeimről, a csodálatos emberekről, akiket megismerhettem, amikor hátul megszólalt a nyolcéves kifiam: „Anya, olyan kár, hogy a háborúba jövünk haza”. Megdöbbentem, elnémultam, néhány pillanatig meg sem tudtam szólalni.

Valóban, a háborúba jövünk haza, ez csak most tudatosult bennem. Két napra elfelejtettük a háborút, a szirénát a mobil alkalmazásban, a híreket. Bárcsak végleg elfelejthetnénk, bárcsak vége lenne!

Baksa Marianna
résztvevő

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 31. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek