Politika | 2022. 08. 02. – 09:15 |
Az államfő a kormánynak utalta, hogy behatóan foglalkozzon a kérdéssel. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna elnöke válaszolt arra a petícióra, hogy tiltsák be a katonai behívók átadását az ellenőrző pontokon, benzinkutaknál és utcákon. Az államfő a kormánynak utalta, hogy behatóan foglalkozzon a kérdéssel.

Az elektronikus petícióra adott válaszában Zelenszkij arra emlékeztetett, hogy a tartalékosok és a katonai szolgálatra kötelezettek behívása

a katonai szolgálatról és a mozgósításról szóló törvények által meghatározott módon történik

- közölte az RBC-Ukraine.

Az idézések átadását pedig a Miniszteri Kabinet, a Védelmi Minisztérium és az ukrán Fegyveres Erők vezérkarának törvényei szabályozzák - jelentette ki az államfő.

"A fentiekre tekintettel Denisz Smihal miniszterelnökhöz fordultam azzal a kéréssel, hogy az állampolgári jogok tiszteletben tartásával, valamint a katonai szolgálatra és a katonai szolgálatra vonatkozó jogszabályokkal összefüggésben dolgozzák ki átfogóan az elektronikus petícióban felvetett kérdést" - hangsúlyozta az ukrán elnök.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy a több mint 25 000 aláírást megszerzett petíció szerzője elsősorban motivált személyek behívását követelte,

és azt, hogy tiltsák meg a behívók kézbesítését a katonai nyilvántartási és toborzóközpontok kivételével minden helyen, vagy tegyenek közzé nyilvános információt a mozgósítás állásáról.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Belügyminisztérium felszólította a hadkiegészítő parancsnokságokat, hogy hagyjanak fel a tömeges behívóosztással. Ukrajnában többen is panaszkodnak, miszerint a hadkiegészítő parancsnokságok tömegesen osztják a behívókat tapasztalatlan és motiválatlan férfiaknak, ami csak ront a helyzeten. A Belügyminisztériumnál úgy vélik, a mozgósításnak minőségesnek kell lennie, s nem a mennyiség számít.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek