Politika | 2022. 08. 03. – 14:15 |
Az RNBO titkára felszólította a férfiakat, hogy "ne bújjanak nők szoknyája mögé", hanem minden lehetséges módon segítsék Ukrajnát. Fotó: Internet

Hirdetés

Az RNBO titkára felszólította a férfiakat, hogy "ne bújjanak nők szoknyája mögé", hanem  minden lehetséges módon segítsék Ukrajnát.

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a 24-es csatornán kommentálta a Volodimir Zelenszkij elnökhöz intézett petíciókat, amelyekben azt kérik,

hogy a hadköteles korú harci tapasztalattal nem rendelkező vagy alkalmatlan férfiakat engedjék ki külföldre

- közölte a Korrespondent.net.

Kiemelte, ha nem tudnak harcolni, akkor segítsenek másképpen. Rengeteg munka van az országban.

"Nagyon-nagyon sok munka van az országban. Nincs okunk egy női szoknya mögé bújni és elmenekülni az országból. Segíteni kell. Nem harcolhat, nem foghat fegyvert – segítsen más módon.

Találjon alkalmat a segítségnyújtásra. Igazságtalan, amikor a háború alatt a férfiak menekülnek az országból. " – mondta Danilov. 

"Még ha dolgozik is valahol és adót fizet - ez is nagy segítség hazánknak. És most oda akarnak szökni, ott elhelyezkedni, ott adózni? Ez igazságtalan" – emelte ki az RNBO titkára.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij újabb Oroszország elleni szankciók bevezetésére szólította fel az EU-t. Ukrajna elnöke felhívta az EU figyelmét, hogy folytassák az USA és Kanada példáját és vezessenek be újabb szankciókat a terrorista állam ellen.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek