Politika | 2022. 08. 05. – 08:15 |
Podoljak szerint Oroszország azért követel tárgyalásokat Ukrajnától, mert korlátozottak a háborús forrásai. Fotó: Internet

Hirdetés

Podoljak szerint Oroszország azért követel tárgyalásokat Ukrajnától, mert korlátozottak a háborús forrásai.

Mihajlo Podoljak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója egy TV adásban azt mondta, hogy  Oroszország most ultimátumokkal próbálja rögziteni a status quót - közölte a Korrespondent.net.

Szerinte azért követel Oroszország tárgyalásokat Ukrajnától, mert korlátozottak a háborús forrásai.

Az orosz megszállók jelenleg területi követeléseik csúcsán vannak, és megértették, hogy az ukrán Fegyveres Erők a nyugati fegyverek segítségével visszahóditják az elfoglalt területeket - mondta az ukrán Elnöki Hivatal tanácsadója.

"Ez a folyamat nem olyan gyors, mint szeretnénk. Ezt meg kell értenünk. Az orosz hadsereg erőforrása még mindig elegendő. Ez egy őrült horda, vagyis sokan vannak. Nem gondolják, hogy az embereket védeni kell – és mennek és mennek” – mondta.

Szerinte Oroszország ma ultimátumokkal szeretné rögzíteni a status quót.

"Egyezzenek meg velünk részleges fegyverszünetben, és rögzítsenek egy új demarkációs vonalat - Minszk-3" - véli az Elnöki Hivatal képviselője

Hozzátette azt is, hogy az ellenség lépései kiszámíthatóak, mivel az Orosz Föderáció megértette, hogy több esélye lehet már nem lesz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna azután térhet vissza az Oroszországgal való tárgyaláshoz, ha megerősíti pozícióit a harctéren. Mihajlo Podoljak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója Twitter bejegyzésében kifejtette, hogy az ukrán hadseregnek fegyverekre van szüksége.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek