Gazdaság | 2022. 08. 05. – 18:00 |
Hozzátette, a tervek szerint „biztosítani fogják, hogy a kikötők képesek legyenek több mint 100 hajó kezelésére havonta”. Fotó: Internet

Hirdetés

Azután, hogy újabb három gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket, Olekszandr Kubrakov, az ország infrastrukturális minisztere kijelentette, Ukrajna élelmiszerexportja a jövőben „stabil és kiszámítható lesz minden piaci szereplő számára” - írja a Hirado.

Facebook-bejegyzésében hozzátette, a tervek szerint „biztosítani fogják, hogy a kikötők képesek legyenek több mint 100 hajó kezelésére havonta”.

„A célunk az, hogy minden hónapban hárommillió tonnával több mezőgazdasági terméket exportáljunk. Erre nemcsak az ukrán gazdaságnak van szüksége, hanem a világnak is. Minél hamarabb tudunk húszmillió tonnát exportálni a tavalyi termésből, és minél előbb elkezdjük az idei gabona kivitelét, annál gyorsabban javul a világ élelmezési helyzete” – emelte ki.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a soron következő, gabonával megrakott hajók már indulásra készen állnak az ukrajnai kikötőkben. Az egyeztetett ütemtervnek megfelelően a soron következő, gabonával megrakott hajók már indulásra készen állnak az ukrajnai kikötőkben – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek