Gazdaság | 2022. 08. 05. – 07:55 |
Az egyeztetett ütemtervnek megfelelően a soron következő, gabonával megrakott hajók már indulásra készen állnak az ukrajnai kikötőkben – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Az egyeztetett ütemtervnek megfelelően a soron következő, gabonával megrakott hajók már indulásra készen állnak az ukrajnai kikötőkben – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter augusztus 3-án Kijevben az Urmas Reinsaluval, észt kollégájával közösen megtartott tájékoztatóján – számolt be róla a Hirado.

Az ukrán külügyminisztérium vezetője kiemelte, hogy jelenleg az úgynevezett gabonakezdeményezés keretében kötött megállapodások pontjai valósulnak meg, és emlékeztetett arra,

hogy a megállapodás résztvevői közül Ukrajna az első, aki készen állt minden pont teljesítésére.

„Rendíthetetlenül és kitartóan teljesítjük a megállapodásban foglaltakat. Ez előnyös az ukrán gazdáknak, az ukrán gazdaságnak és a világnak.

Ukrajna a szó szoros értelmében a világ megmentője az élelmiszerárak további emelkedését és az egyes országokban tapasztalható éhezést illetően”

– hangsúlyozta.

Kuleba hozzátette, hogy a soron következő hajók már indulásra készen állnak, és az egyeztetett menetrend szerint indulnak el a kikötőkből.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ankara szerint naponta akár három gabonaszállító hajó is elindulhat az ukrán kikötőkből. Naponta akár három gabonaszállító hajó is elindulhat az ukrán kikötőkből, miután az első ilyen hajó sikeresen kihajózott Odesszából, és az isztambuli hatósági ellenőrzését követően megkapta az áthaladási engedélyt a Boszporusz tengerszoroson.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek