Politika | 2022. 08. 05. – 22:00 |
Oroszország az Ukrajna elleni háborúra összpontosít, nem a tárgyalásokra – jelentette ki a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország az Ukrajna elleni háborúra összpontosít, nem a tárgyalásokra – jelentette ki a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, akit a korrespondent.net idéz, írja a Karpat.in.ua.

„Nincs cinikusabb annál, mint amikor Putyin hívei arról beszélnek, hogy Oroszország kész a tárgyalásokra. Nap mint nap halljuk és látjuk ezt a »készenlétet«: tüzérségi csapások, civilek elleni rakétaterror, tömeges állati bűncselekmények.

Oroszország továbbra is a háborúra összpontosít, minden más csak ködösítés” – mondta Kuleba.

Előzőleg Gerhard Schröder volt német kancellár, aki a média szerint szoros kapcsolatban áll Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, beszámolt moszkvai útjáról, ahol állítólag megtudta, hogy Oroszország készen áll a tárgyalásokra Ukrajnával.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Németország volt kancellárja kijelentette: Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háború diplomáciai rendezésére törekszik.

Korábban Dmitro Peszkov, az Oroszországi Föderáció elnökének szóvivője kijelentette,

hogy Ukrajnának meg kell értenie és el kell fogadnia Oroszország feltételeit.

Mihajlo Podoljak, a kijevi Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója emlékeztetett arra, hogy tárgyalásokra csak fegyverszünet és a megszálló ország csapatainak kivonása után kerülhet sor.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek