Politika | 2022. 08. 05. – 10:30 |
A diplomata élesen bírálta a német vezetőt, amiért lemondta kijevi utazását. Fotó: Internet

Hirdetés

Andrij Melnik, Ukrajna egykori németországi nagykövete Paul Ronzheimernek, a Bild alelnökének adott interjújában bejelentette, bocsánatot kíván kérni Olaf Scholz német kancellártól, amiért „sértődött májas kolbásznak” nevezte. A diplomata élesen bírálta a német vezetőt, amiért lemondta kijevi utazását - írja az UNN.com-ra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A ukrán exdiplomata elmondása szerint Németországból való elutazása előtt találkozót kért Scholztól, de egyelőre nem kapott választ.

„Ha a kancellár úr fogadott volna elutazásom előtt, bocsánatot kértem volna tőle” – biztosított Melnik.

Elismerte, hogy elégedetlen saját viselkedésével, ugyanakkor Melnik kritikáját azzal indokolta, hogy a szövetségi kormány határozatlan volt Ukrajnát illetően, többek között  a fegyverszállítás kapcsán. 

„Néha az volt a benyomásom, hogy fel kell emelnem a hangomat, és talán kritizálni is kell. Enélkül, véleményem szerint, a német társadalom, így a német közvélemény sem tudta volna felmérni teljes mértékben a helyzet súlyosságát” – hangsúlyozta Melnik.

A Kijevbe való visszatérésről szólva az exnagykövet hozzátette,

hogy továbbra is hazája diplomáciai szolgálatában dolgozik, de nem kíván spekulálni ebben a témában.

„Arra készülök, hogy a diplomáciában maradok, és harcolok Ukrajnáért” – összegezte.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij menesztette Ukrajna németországi és magyarországi nagyköveteit. Többek között az ukrán elnök menesztette Andrij Melniket, a németországi nagykövetet, aki az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások lassúsága miatt a helyi hatóságok kíméletlen bírálatának köszönhetően vált meglehetősen ismert személyiséggé az országban.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek