Bien.hu

Megosztás


A göndör hajat nehéz megszelídíteni, hiszen elképesztően könnyen szöszösödik. Egy kis odafigyeléssel és néhány termékkel viszont csodát tehetsz és megelőzheted azt, hogy uszkárszerű felhő lebegjen a fejed felett (számomra is ismerős a helyzet, mert nekem is göndör a hajam eredetileg). A következő tanácsok mind segítenek abban, hogy tökéletesek maradjanak a tincseid!

Szulfátmentes samponnal moss hajat!

Alapból érdemes kerülni a szulfátos hajápoló termékeket, hiszen ez a habosító anyag dehidratálja a hajat, emiatt még szárazabb és szöszösebb lehet hajmosás után - írja a bien.hu.

Érdemes tehát olyan termékeket keresned, amik szulfátmentesek – bár ezek nem fognak felhabzani annyira, nagyon sokat tehetsz velük azért, hogy egészségesek maradjanak a tincseid.

Használj diffúzort a szárításhoz!

A legjobb, ha hagyod megszáradni a hajadat és nem is szárítod meg semmivel. Ha viszont sietsz, akkor mindenképp használj diffúzor a szárításhoz.

Ez a hajszárító végére helyezhető kiegészítő ugyanis azért szuper, mert nem jut közvetlen hő és erős levegő a hajadra, hanem egyenletesebben, gyengédebben szárít, így nem lesz oroszlános a végeredmény. Mivel nem fújja össze-vissza a levegő a hajadat, nem lesz töredezett és szöszös.

Ha pedig nem szeretnéd beszárítani, semmiképp ne fésülgesd a hajadat szárítás közben.

Szerezz be egy selyem vagy szatén párnahuzatot!

Bármennyire is furcsának tűnhet, elképesztő változást érhetsz el azzal, ha a pamut helyett selyem párnahuzaton alszol.

A hagyományos huzatok összekócolhatják a hajadat, ahogy alvás közben forgolódsz, azonban a selyem huzat sokkal lágyabb, kevésbé gyűrődik, ezáltal segít megtartani a hajadban a természetes olajokat és nem is sérülnek meg annyira a hajszálaid rajta.

Plusz pont, hogy a bőrödnek is jót tesz, ha ilyen anyagú ágyneműt választasz!

Szerezz be a hajtípusodnak megfelelő, frizz control termékeket!

Ezeket kifejezetten a szöszösödésre hajlamos frizurára találták ki. Általában remekül hidratálják a göndör hajat és táplálják is, emellett megvédik az olyan külső hatásoktól, amik tovább rontanának a helyzeten (például az UV-sugaraktól, a kemény víztől).

Érdemes egy sampont, egy balzsamot és egy hővédő spray-t is beszerezned belőle, amit hajszárítás és vasalás előtt használhatsz, így sokkal kevesbé károsítja a forró felület a hajszálaidat.

Ügyelj a megfelelő hidratálásra!

Ez a legfontosabb lépés annak érdekében, hogy elkerüld a szöszösödést. Használj hidratáló pakolást és hajmaszkot legalább hetente egyszer, emellett hajvégápolót is érdemes beszerezned, hogy a tincseid vége ne sérüljön és ne legyen töredezett – ezt a terméket akár naponta is alkalmazhatod, ha szükségesnek látod.

Figyelj oda természetesen a megfelelő folyadékfogyasztásra is, hiszen hiába ápolod kívülről a hajadat, ha nem fogyasztasz elég vizet!



Forrás