Bien.hu

Megosztás


Mióta a pandémia elején megéltük a karantént és szembesültünk a hajunk valódi színével, már nem esünk kétségbe, ha nem szaladhatunk azonnal a fodrászhoz. Ha már rád fér a festés, de még várnod kell a fodrászra, íme tíz frizura, amivel leplezheted a lenőtt hajat!

Göndörítés

Örök szabály, hogy a göndör/hullámos hajon kevésbé látszik a lenövés. Ha festeni nem tudod, akkor formázd a hajad! Elő a sütővassal és varázsolj jópofa loknikat a fejed búbjára, így a frizurád izgalmas lesz és a lenövésed sem lesz feltűnő - írja a bien.hu.

Kendő

Szerencsére közeleg a tavasz és a jó idő, úgyhogy tökéletes megoldás, ha egy stílusos kendővel feded el a lenőtt hajtövet. Hátul fogd laza kontyba a hajad, tekerd át a fejeden a kendőt és húzz előre pár tincset, hogy szépen keretezze az arcod.

Laza alacsony copf

A tarkónál megtűzött copfot tupírozd meg kicsit a fejed búbján és már jótékonyan el is fedted a lenövést. A frizura legyen laza az arcod körül is, akár be is göndöríthetsz pár tincset elől és a copfban is, így még könnyedebb benyomást kelt.

Magas félkonty

Egy igazán hálás frizura, hiszen ennek a hajnak – ahogy a kép is mutatja – kifejezetten jó áll, ha van egy kis lenövésünk. Csak arra kell ügyelni, hogy a copf választéka ne legyen túl egyenes, tehát ne fésűvel, hanem a kezeddel válaszd el a hajat.

Hullámok oldalválasztékkal

Ha oldalt választod el a hajad, a lenövés kevésbé lesz feltűnő. Hajvasalóval varázsolj laza hullámokat a sörényedbe, kicsit tupírozd meg, borzold össze és kész is van a frizurád. A kissé borzos haj dinamikája elvonja a figyelmet arról, hogy már esedékes lenne befesteni.

Trendi vastag hajpántok

Szerencsénk van, hogy idén is divat a vastag fejpánt, hiszen remekül fedi el a sötét hajtöveket. Bármilyen „díszt” viselünk a fejünkön, jótékonyan tereli el a figyelmet a sörényünk előnytelen részeiről, a hajpánt pedig kifejezetten elegáns kiegészítő.

Dobd oldalra, a többit fond be!

Egy cuki kis oldalfonat egyszerű, de nagyszerű megoldás. Egyrészt könnyű és gyors frizura, amit még az is el tud készíteni magának, aki nem tölt órákat a hajával, másrészt mindenkinek jól áll.

Az emberek a fonatodra fognak koncentrálni, nem a lenövésedre.

Hosszú, romantikus hajfonat

A hosszú hajú lányoknak tökéletes választás egy ilyen csodaszép hajfonat, mely az aranyhajú Rapunzelt idézi meg. Dúsítsd a hajad lakkal vagy hajhabbal, kicsit tupírozd meg, majd fond be egészen lazán, hogy utána szépen szét tudd húzogatni. Így akkor is vastag lesz a fonat, ha nincs túl sok hajad.

Figyelemterelés feltűnő csatokkal

A hajpánt mellett a nagy, feltűnő hajcsatok is divatosak most, ami szintén jó hír minden lenőtt hajú nőnek.

Ezek ugyanis szintén jó szolgálatot tesznek, ha arról van szó, hogy a hajtövünket leplezzük.

Oldalt válaszd el a hajad és helyezd el a csatokat úgy, hogy a tekintetek azokra szegeződjenek és ne a választékodra.

Magas copf, nem szorosan!

A lenövést úgy leplezhetjük a leghatékonyabban, ha a hajunkat szinte a fejünk tetején fogjuk össze, mert így annál kevesebb látszik a választékunkból.

A lófarkat lazán tűzd meg és hagyj ki pár tincset az arcod körül akkor is, ha nincs frufrud.

Extra sikkes lesz a frizura, ha a hajgumit eltakarod azzal, hogy egy hajtincset tekersz köré.



Forrás