Kárpátinfo.net


Megosztás
Beregszászban utolsó útjára kisérték Rákosi István elesett katonát. Fotó: Facebook
Beregszászban utolsó útjára kisérték Rákosi István elesett katonát. Fotó: Facebook


A háború nem tesz különbséget nemzetiségek és etnikai hovatartozás között, válogatás nélkül végez áldozataival - írta Babják Zoltán, Beregszász polgármestere Facebook-oldalán. 

"Ma fájó búcsút vettünk katonánktól, Rákosi Istvántól, aki az első roma nemzetiségű elhunyt harcos kistérségünkben. "

 - írta a polgármester.

Donyeck megyében vesztette életét az ellenséggel vívott harcban. 

A temetési szertartásra a központi temető ravatalozójában került sor. 

"Mély részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak a városi tanács, a képviselő-testület és a végrehajtó bizottság nevében. Isten nyugosztalja Hősünket!"

 - írta Babják Zoltán.

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy Kárpátalján végső búcsút vettek a háborúban elesett 19 éves Vagyim Misztől.  Szeptember 30-án a Munkácsi járási Volovecen (Volóc) végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 19 éves Vagyim Misztől.  

Az orosz-ukrán háborúban meghalt a 42 éves Vitalij Szofilkanics, a munkácsi járási Sztanovo (Sztánfalva) falu lakosa.  A kárpátaljai katona 1980. november 30-án született a munkácsi járási Sztanovo (Sztánfalva) településen. Vitalij Szofilkanics 2023. október 23-án harci küldetés teljesítése közben vesztette életét.

2023. október 23-án Munkácson végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett hőstől, Jurij Szivulkától. A kárpátaljai katona temetési szertartására a munkácsi Nagyboldogasszony székesegyházban került sor. Jurij Szivulka 1991. április 27-én született. 

A harcokban életét vesztette a huszt járási Felsőhidegpatak (Verhnij Sztudenij) falujának egyik lakója - a 29 éves Vaszil Scsadej.  Vaszil Scsadej 1994. május 2-án született Verhnij Sztudenij (Felsőhidegpatak) településen. A fiatalember az A4821 katonai egység rangidős katonája volt.  2023. október 18-án vesztette életét a Luhanszki régióban.

Kárpátalján, a munkácsi járási Szuszkovo (Bányafalu) községben végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett védőtől, az 55 éves Jurij Babijtól. A férfi október 10-én halt meg harci küldetés teljesítése közben.

Az orosz-ukrán háborúban újabb nagyszőlősi katona vesztette életét. Budai József 1975. március 6-án Nagyszőlősön született. A kárpátaljai katona szeptember 18-án harci küldetés során vesztette életét.

Ungváron szeptember 6-án utolsó útjára kísérték a háborúban meghalt 50 éves Mikola Szaszin őrmestert. Az elesett kárpátaljai katona  temetési szertartására az ungvári Nezalezsnosztyi (Függetlenség) rakparton került sor. Mikola Szaszin őrmestert a Dicsőség hegyén temették el. Mikola Szaszint 2022. április 11-én mozgósították és Bahmut irányában teljesített katonai szolgálatot.

Kárpátalján szeptember 11-én Szvaljava (Szolyva) városában végső búcsút vettek a háborúban elesett Szegedi Iván 51 éves védőtől.  A temetési szertartásra a Szolyva városában került sor. Az elhunyt rokonai, ismerősei, barátai  jöttek el, hogy végső búcsú vegyenek a védőtől. A katonát a városi temető Dicsőség sétányán helyezték örök nyugalomra. 

Jurij Dergyuk kárpátaljai katona március 18-án esett el a donyecki régióban található Bahmutban. A férfi a Jaszinyai kistérséghez tartozó Csorna Tisza (Feketetisza) faluban élt. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek