Kárpátinfo hetilap


| 2021. 01. 18. – 15:29 | Kárpátalja |
Egy modern Setra márkájú autóbusszal gazdagodott a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház. Fotó: Kovács Elemér

Hirdetés

Egy modern Setra márkájú autóbusszal gazdagodott a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház. Az 57 utas befogadására alkalmas jármű a társulatot huszonegy éve szolgáló Ikarust váltja fel, nagyban elősegítve a kiutazásokat. Köztudott, hogy a beregszászi színészek a kezdetektől fogva szívügyüknek tekintik azt, hogy a magyar szó eljusson a Kárpát-medence minden szegletébe, hogy a közönség megismerje a magyar és a világirodalom legszebb alkotásait.

Egyik legfontosabb küldetésünk a tájolás, hangzott el azon az ünnepségen, amelyen a társulat egy próbaút során birtokába vette az új autóbuszt.

– Amely csak számunkra új, hisz a jármű már elmúlt ötéves, ám igencsak megkímélt állapotban van, a közlekedés vele így biztonságos – magyarázza Sin Edina, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Jótékonysági Alapítvány igazgatója. – Vásárláskor emellett kiemelt szempont volt az is, hogy tágas rakodótérrel rendelkezzen, hisz amikor egy-egy meghívásnak eleget teszünk, akkor a díszlet, megannyi kellék és a ruhák is velünk utaznak. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az EMMI kultúráért felelős államtitkárságának, azon belül a magyar-magyar kapcsolattartásért felelős miniszteri biztosságnak, valamint Grezsa Istvánnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak a jármű beszerzéséhez nyújtott anyagi támogatásért. Úgy tekintjük ezt a nagyszerű adományt, mint színészeink eddigi munkájának méltó elismerését.

– Amíg a karanténszabályok nem léptek életbe, a kívülállónak úgy tűnt, hogy a beregszászi színészek állandóan úton vannak.

– Az utolsó ,,békeévben,,, tehát 2019-ben közel kilencven nagyszínpadi fellépésünk volt, s ebből mintegy félszáz a tájoló jellegű. Közben megtettünk százezer kilométert. Ez a szám önmagáért beszélt. Hogy rendelkezünk már egy korszerű, biztonságos járművel, a tájolások számát tovább tudjuk növelni. Emellett elkerülhetetlen a színház gépparkjának további bővítése. Az iskolai-óvodai programok zökkenőmentes lebonyolításához ugyanis nagy szükségünk van egy mikrobuszra. Gondoljunk bele: a karanténszabályok betartása mellett a Gál Natália vezette csapat közel száz előadást mutatott be a megye óvodásainak és iskolásainak. A mikrobusz beszerzése szintén folyamatban van.

– Az útjainkon közlekedő megannyi modern jármű között talán fel sem tűnik majd a színház Setrája...

– Teszünk róla, hogy ne így legyen! A járművön hamarosan reklámfelületet alakítunk ki, s ezen három nyelven – ukránul, magyarul és angolul – népszerűsítjük majd a magyar kultúra megmaradása és népszerűsítése érdekében végezett tevékenységünket.

Kovács Elemér

Hirdetés

  • Egy modern Setra márkájú autóbusszal gazdagodott a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház
  • Egy modern Setra márkájú autóbusszal gazdagodott a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 3. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés