Közélet | 2021. 02. 11. – 14:16 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Február 11-én elfogadásra került, hogy milyen rend szerint történik a beregszászi lakóközösségek épületei nagyjavításainak társfinanszírozása.

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán kifejtette, hogy ahhoz, hogy pénzeszközöket kapjanak a városi költségvetésből, a lakóközösség vezetősége elnökének a következőket kell benyújtania a városi tanácshoz:

  • kérelem, amelyben feltüntetik, milyen munkálatokat végeznek a társasház nagyjavítása keretében, csatolva ehhez a lakóközösség tagjai közgyűlése jegyzőkönyvének másolatát a név szerinti szavazásról, amit aláírt a teljes létszám legalább kétharmada. Amennyiben az Alapszabály nem irányozza elő ilyen döntések meghozatalát, akkor a tagok többségének kell aláírásukkal igazolniuk, hogy készek részt venni a társfinanszírozásban;
  • adatok arra vonatkozóan, hogy a lakóközösség rendelkezik felújítási/tartalékalappal, illetve igazolást arról, hogy milyen pénzeszközök folytak be ezen alapba;
  • adatok arra vonatkozóan, hogy a társasházban élők legalább 90 százaléka időben elszámol a lakás és közüzemi szolgáltatások díjával;
  • a nagyjavítás megállapított rendben jóváhagyott terv- és költségdokumentációját. E dokumentáció elkészítését a megrendelő (a lakóközösség) fizeti, s ez az összeg beleszámít a munkálatok költségének abba a 30 százalékába, amit a lakóközösség forrásaiból finanszíroznak;
  • az állami szakvéleményt.

A polgármestertől megtudhattuk továbbá, hogy a kivitelező által elvégzett munkálatokat elsődlegesen a lakóközösség finanszírozza.

A városi büdzséből a munkálatok költségének 70 százalékától (de nem több mint 350 ezer hr.) kapható társfinanszírozás

azzal a feltétellel, hogy a lakóközösség kifizeti a kivitelező számára a munkálatok díjának 30 százalékát (ezen belül a terv- és költségdokumentáció elkészítését) és a szakvéleményt - hangsúlyozta Babják Zoltán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a 2021-2023-as évekre szóló programról döntöttek a Beregszászi Kistérségben. Február 11-én ülést tartott a Beregszászi Kistérség Végrehajtó Bizottsága.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Beregszászban a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy február 11-től március 1-jéig karantént vezetnek be a város óvodáiban.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!